CHP Heyeti, SADAT Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

CHP Heyeti, SADAT Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: “Kanunlarımız karşısında paramiliter örgütlenmeler Türkiye’de suçtur. SADAT paramiliter örgütlenmesiyle Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde suç işlemek üzere kurulmuş ve sarayın da desteğini arkasına alarak faaliyet yürüten bir suç örgütüdür.” dedi.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Bu yapılara da hiçbir zaman meydanı bırakmayacağız. Bu memleketin her köşesindeki her sandıktan çıkan seçmenin iradesine sahip çıkacağız. Hiçbir güç, hiçbir yapı milli iradenin üstünde değildir. Bugün milli iradeyi tanımayacaklarını, sandıktan çıkacak sonucu tanımayacaklarını söyleyebilecek kadar fütursuz bir hale gelmişlerdir. Gücü nereden aldıkları da malumdur.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki CHP Heyeti, bugün Ankara Adliyesine gelerek SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda; CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ve Gülizar Biçer Karaca ile TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Zeynel Emre, TBMM Anayasa Komisyonu Sözcüsü İbrahim Özden Kabaoğlu, TBMM İçişleri Komisyonu Sözcüsü Yaşar Tüzün ile TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcüsü Yüksel Mansur Kılınç şikayetçi olarak yer aldı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA VERİLEN ŞİKAYET DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Suç duyurularının ardından CHP Heyeti Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Heyet adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Muharrem Erkek şu açıklamalarda bulundu:



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.