CHP, İSTANBUL'DA TÜRKİYE KÜLTÜR STRATEJİSİ FORUMU DÜZENLEYECEK

CHP, İSTANBUL'DA TÜRKİYE KÜLTÜR STRATEJİSİ FORUMU DÜZENLEYECEK

CHP, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuşİlgezdi’nin koordinasyonunda kültür politikalarına temel teşkil edecek stratejik bir belge oluşturmak için 8 Ekim’de İstanbul’da Türkiye Kültür Stratejisi Forumu düzenleyecek.

CHP, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuşİlgezdi’nin koordinasyonunda kültür politikalarına temel teşkil edecek stratejik bir belge oluşturmak için 8 Ekim’de İstanbul’da Türkiye Kültür Stratejisi Forumu düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek Forum’a kültür ve sanat dünyasının tüm alanlarından temsilciler katılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuşİlgezdi’nin öncülüğünde kültür ve sanat alanında evrensel ölçütlerde, yön gösterici ve kapsamlı bir kurucu belge hazırlamak için 8 Ekim’de İstanbul’da Türkiye Kültür Stratejisi Forumu’nu düzenlenecek.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek Forum’a kültür ve sanat dünyasının tüm alanlarından temsilciler katılacak.

Akademisyen, yazar, sanatçı ve kültür kuramcılarının katılımıyla kurulacak 10 ayrı masada “Yayıncılık ve Edebiyat”, “Görsel Sanatlar”, “Tiyatro ve Gösteri Sanatları”, “Müzik”, “Film”, “Yaratıcı Endüstriler/tasarım, reklâm, halkla ilişkiler, moda ve mimarlık”, “Kültürel, Doğal Miras ve Müzecilik”, “Sanatının Statüsü”, “Festivaller”, “Kültür ve Kent” konularında sorun ve çözüm önerileri tartışılacak. Gün boyu sürecek çalışma sonrasında CHP’nin kültür politikalarına zemin oluşturacak ve devamında tartışmaya açılacak stratejik bir belge ortaya çıkartılacak.

"REHBERİMİZ, ANADOLU'NUN KÜLTÜREL MİRASI OLACAK"

Türkiye Kültür Stratejisi Forumu’yla ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuşİlgezdi, amaçlarının “Katılımcı bir yaklaşımla kültür ve sanatın tüm alanlarındaki sorunları saptamak, birlikte tartışmak, demokratik ve kapsayıcı bir kültür politikasına temel teşkil edecek ortak çözüm önerilerini yaratmak” olduğunu belirtti.

İlgezdi şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizin kültürel ifadelerinin çeşitliliği, sanatçılarımızın tüm dünyaya örnek gösterilen eserleri ve Anadolu topraklarında binlerce yıldır var olan kültürel miras bu konuda rehberimiz olacaktır. Geçmişte, bugün tüm dünyada kültür politikası alanında örnek gösterilen Köy Enstitülerini, Halkevleri ve odalarını kapatan, köklü kültür ve sanat kurumlarını işlevsizleştirerek yurttaştan kopuk, tek elden yönetilen bir hale getirerek yurttaşlarımızı kültür alanında pasifleştiren yarım yüzyıllık tarihin değiştirilmesi zamanı gelmiştir.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.