CHP KADIN KOLLARI, ZÜBEYDE HANIM’IN KABRİNDE TÖREN DÜZENLEDİ

CHP KADIN KOLLARI, ZÜBEYDE HANIM’IN KABRİNDE TÖREN DÜZENLEDİ

CHP Kadın Kolları, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarı başında

CHP Kadın Kolları, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarı başında 81 İl Kadın Kolları Başkanı ve Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte “Anneler Günü” etkinliği düzenledi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Anne olsun, olmasın yüreğinde anne sevgisi olan herkesin Anneler Günü’nü kutluyorum" dedi.

CHP Kadın Kolları; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki anıt mezarı başında bir tören düzenledi.

Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve 80 il başkanının pandemi nedeniyle video konferans yöntemiyle katıldığı törene, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar Karşıyaka’dan katıldı.

Törende, saygı duruşunun ardından Karşıyaka Belediyesi’nin bando ekibi eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, Zübeyde Hanım’ın anıt mezarına, 81 il kadın kolunu temsilen 81 karanfil bıraktı. 

"YÜREĞİNDE ANNE SEVGİSİ OLAN HERKESİN ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM"

Törende konuşma yapan Aylin Nazlıaka, şunları söyledi:

"Yaşadığı koşullarda da kendini geliştiren, etrafındaki gelişmelere duyarlı olan Zübeyde Hanım, ülkemize ve dünyaya yön veren bir lideri yetiştirdi. Zübeyde Hanım hem cesur hem kararlı hem de mücadeleci bir kadındı. Bu kararlılık ve mücadele azmi, ülkemize bağımsızlığı getirdi. O, bizim için sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi olarak değil; bağımsız, özgür, güçlü, eşit ve demokratik bir Türkiye’nin kurucu taşlarından biri olarak da belleğimizdedir. O, zorbaların karanlığını halk devrimi ile yıkan bir ışığın yaratıcısıdır. Biz de onun güçlü karakterinden aldığımız cesaret ile aydınlık yarınların inşasında, hep en önde yer alan kadınlar olarak ilerleyeceğiz. Bu vesileyle, anne olsun, olmasın yüreğinde anne sevgisi olan herkesin Anneler Günü’nü kutluyorum.

"BİZ KADINLAR DAHA GÜÇLÜ OLDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

Maalesef ülkemizde birçok anne, şiddet sarmalının içinden çıkamıyor. Ekonomik, fiziksel ya da psikolojik şiddete maruz kalıyor. Henüz çocuk yaştaki kızlarımız, zorla evlendiriliyor, istismara uğruyor, çocuk anne oluyor. Ülkemizde binlerce kadın yoksulluk gerekçesiyle çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadığı için mutsuz ve umutsuz. Annelerin büyük bir çoğunluğunun hayatı, çocuklarının gelecek kaygısı nedeniyle kabusa dönüyor. Bizler, bu karanlık tablo nedeniyle karamsar değiliz, çünkü bu tablonun mimarı olan AKP Hükümeti’nin ilk seçimlerde gideceğini biliyoruz. Biz kadınlar birlikte daha güçlü olduğumuzun farkındayız. "1 çocuk iflas, 2 çocuk patinaj, 3 çocuk eh, bize 4-5 lazım…" diyen AKP Hükümeti’ne en güzel yanıtı çocuklarına aydınlık bir gelecek kurmak isteyen biz kadınlar vereceğiz. Bizler, AKP’nin bizi sokmak istediği kalıbının içine sığacak ve sadece aile içinde tarif edilecek kimlikler değiliz. Biz, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kadınlar olarak geleceğimize sahip çıkanlarız."

 

CHP KADIN KOLLARI, ZÜBEYDE HANIM’IN KABRİNDE TÖREN DÜZENLEDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.