CHP Kağıthane eski gençlik kolu başkanına 23 yıl 9 ay ceza

CHP Kağıthane eski gençlik kolu başkanına 23 yıl 9 ay ceza

CHP Kağıthane eski ilçe başkanı Fevzi Şit zamanında Kağıthane gençlik kolu başkanlığı yapan Nazım Şafak Korkmaz’a 23 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün aksi yöndeki yazılarına rağmen “örgüt üyeliğiyle” yargılanan Nazım Şafak Korkmaz’a, sadece tanık ifadesine dayanılarak 23 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Emniyet’ten rapor: Örgüt bağlantısı yok

Davanın açılmasının ardından iktidara yakın basında “Kaos timi” başlığıyla çıkan haberlerde, İ.Ö.’nün Nazım Şafak Korkmaz hakkındaki anlatımları ve iddianamedeki suçlamalar yer aldı. Dava dosyasına Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinden gönderilen raporda ise Korkmaz’ın herhangi bir örgüt bağlantısının bulunmadığı ifade edildi.

“Tek kişinin ifadesiyle yıllardır hapis yatıyor”

Korkmaz’ın dayısı Ercan Özer bianet’e yaptığı açıklamada “Yeğenim hapishaneye girdiğinde 138 kiloydu, şimdi 78 kilo, hapishane şartları çok kötü” dedi.

Özer, Korkmaz’la ilgili şu bilgileri verdi:

“Yeğenim bundan önce hayatında bir kez bile gözaltına alınmadı, iddianamede bahsedilen eylemlere katıldığına dair bile tek bir fotoğrafı yok. Biz dedemizden beri CHP üyesiyiz, diğer yeğenlerim de CHP üyesidir, bu şekilde siyaset yapıyoruz. Nazım da yıllardır oturduğu evinden gözaltına alınmıştı. Tek kişinin ifadesiyle yıllardır hapis yatıyor …”

Avukatları da dosyada bulunan tapelerin delil niteliğinde olmadığını, tanık ifadesinden başka delil bulunmadığını ve bunun da tek başına mahkumiyet kurmaya yetmeyeceğini söyledi ancak mahkeme savunmaları dikkate almadı. Korkmaz’a toplam 23 yıl 9 ay hapis cezası ile 740 lira para cezası verildi.

Kaynak: Bianet-Ayça Söylemez

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.