CHP’ Kâğıthane’de, eğilim yoklaması bilmecesi

CHP’ Kâğıthane’de, eğilim yoklaması bilmecesi

CHP Genel Merkezi, İstanbul İl Başkanlığı'na genelge göndererek, belediye meclis üyeliği aday listelerini belirlerken isteyen ilçelerin eğilim yoklaması yapabileceğini duyurdu.

 Fermuar yöntemini uygulayacak olan CHP, tek sıraları genel merkez kontenjanı için ayıracak. CHP Kâğıthane’de eğilim yoklaması 13 Ocak Pazar günü yapılması oy birliği ile karar verildi ve karar defterine imzalanarak işlendi.

Genel merkezi tarafından tarih değişikliği genelgesi

13 Ocak Pazar günü yapılması yönünde karar verilmesine rağmen, İstanbul Ses Gazetesi’nin ulaştığı bilgiler doğrultusunda, “ Eğilim Yoklamasını 19 Ocak 2019 Cumartesi ” yapılacak genelgesi kafaları karıştırdı.

Böyle bir genelge var mı yok mu, eğilim yoklaması yapılacak mı veya yapılmayacak mı, eğilim yoklamasından bahaneler üretilerek vaaz geçilebilir mi, eğilim yoklaması yapılırsa ilk sıralarda yer alan meclis üyesi adaylarının sıralamaları nasıl olacak.  Hep birlikte göreceğiz.

Eğilim yoklaması yapılacak olan ilçelerde, belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan üyeler, sandık başında birer gözlemci bulundurabilecek. Eğilim yoklamasında, kayıtlı üyeler oy kullanabilecek.

Eğilim yoklaması ne demek, Nasıl Yapılır ?

Eğilim yoklaması ile temayül yoklaması aynı anlamı taşımaktadır. Belirli bir konu hakkında kimin neye meyil ettiğini yoklamak amacı güderek yapılan bir nevi anket.

Eğilim yoklaması yapılması kararlaştırılan illerde, YSK’nın görevlendireceği hâkim yerine Genel Merkez yöneticileri ve il örgütü nezaretinde sandık kurularak aday adaylarının yarışması öngörülüyor

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.