CHP Kağıthane'de hesaplar çok karışık.

CHP Kağıthane'de hesaplar çok karışık.

Kağıthane'de, delege seçimlerinin yanı sıra kongrelerinde çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Haber & Analiz : Kasım Aydın

CHP Kağıthane ilçe Örgütü’nde kongre süreci  geçen hafta, Seyrantepe, Şirintepe, Sultan Selim, Yeşilce, Emniyet Evleri'nde başladı. "Ben Güçlüyüm" imajı vermek için önce kendine yakın mahallelerde delege seçimi yapan ilçe yönetimi son iki haftada zorlanacak gibi gözüküyor.

Hafta sonu yapılması planlanan, Gürsel Mahallesi, Hürriyet Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Çeliktepe'de, büyük bir parti içi çekişmenin yaşanması bekleniyor.

Muhalif gruplar ilçe ve il kongresinde ağırlıklarını koymak için uzun bir süredir toplantılar yaparak, hareketli bir şekilde hazırlanıyorlar.

Kağıthane İlçe Kongresi’nde CHP’deki muhalif grupların her ne kadar "Platform kuracağız" başkan adayı orada belirleyeceğiz diye etrafta konuşsa'da, Ender Aktaş ismi öne çıkmış durumda. Tek sıkıntı "Gültepe" gurubunu ikna etmek olacak

Mevcut Başkan Cihan İlim Yeşildağ Kağıthane'de her kesimin adayıyım diyor  ve yeniden aday olma konusunda  kararını  vermiş durumda.

Diğer hesaplara göre, muhalif grupların adayı Ender Aktaş olursa, karşısına eski ilçe başkanı Mehmet Ali Yüksel'in çıkması ihtimaller içinde.

Daha önceden ilçe başkan adayıyım diyerek örgütün karşısına çıkan Ahmet Özdemir çalışmalarını Kağıthane'deki ofisinden sürdürüyor.

Aldığımız diğer bilgilere göre, ilçe Kongresi'ne 3 adayla çıkılması durumun da, bu durumun mevcut yönetime yarayacağı görülüyor ve Ahmet Özdemir'in adaylaşma sürecinde imza sıkıntısı yaşanması beklenmiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.