CHP Kağıthane'den Atatürk'e hakarete suç duyurusu

CHP Kağıthane'den Atatürk'e hakarete suç duyurusu

CHP Kağıthane ilçe başkanlığı, Ayasofya Camisi’nde Mustafa Kemal Atatürk’e "zalim ve kafir" dediği iddiasıyla imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İlçe başkanı Cihan İlim Yeşildağ, İlçe Yöneticisi Esma Şimşek, Ali Yavuz, Çağlayan Adliyesine giderek Atatürk'e yapılan hakaretle ilgili Mustafa Taşkıran hakkında suç duyurusunda bulundular.

Yıldırım Beyazıt Camisi eski imamı Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunan CHP Kâğıthane ilçe başkanı Cihan İlim Yeşildağ , yaptığı açıklamada, "28.05.2021 günü Ayasofya Camiinde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına alenen hakaret eden Mustafa Demirkan hakkında  gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ayasofya'da gerçekleşen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" programında imam "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma..." ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.