CHP Lideri Kılıçdaroğlu:

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Milletimiz Müsterih Olsun; Erdoğan Bunu Yapamaz, Yaptırmayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz basınında yer alan "Yasa dışı göçmenleri Ruanda'ya gönderme programına Türkiye'yi dahil etme" haberlerine ilişkin, “Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın Başbakan olması halinde Ruanda'yla yapılan sığınma alanındaki işbirliği anlaşmasının bir benzerinin ülkemizle de yapılmasını talep edeceği yönünde yer alan habere tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, The Times Gazetesi'nin konuya ilişkin haberini ekleyerek paylaştığı mesajda, "Batı böyle kullanışlı rejimleri sever" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı, “Erdoğan ucuz propagandalar dışında elle tutulur hiçbir şeyi bu ülkeye kazandıracak durumda değildir. Öyle 'dış güçler' demeyi falan bıraksınlar. Batı, Erdoğan rejimine düşman değildir. İddia ediyorum, Batı çok şey bildiği ve elinde tuttuğu bu tarz liderlere bayılır ve destekler” açıklamasını da alıntılayarak paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere Dışişleri Bakanı, Başbakan olursa Ruanda'nın yanı sıra Türkiye'ye de göçmen gönderilebileceğini söyledi. Erdoğan'ın dış güçler palavrasını artık bir kenara itelim. Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.