CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: " SAKİN OLMALIYIZ"

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: " SAKİN OLMALIYIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak Ankara’nın Altındağ ilçesinde istenmeyen olaylara neden olan göçmen sorununa ilişkin, "Türkiye’nin başına önümüzdeki süreçte büyük felaketler gelebilir,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak Ankara’nın Altındağ ilçesinde istenmeyen olaylara neden olan göçmen sorununa ilişkin, "Türkiye’nin başına önümüzdeki süreçte büyük felaketler gelebilir, büyük iç çatışmalar olabilir. Hepimiz sakin olmalıyız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, göçmen sorunuyla ilgili sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, "Sevgili vatandaşlar, herkes çok hassas, farkındayım ama hepimiz sakin olmak zorundayız. Bu işin sorumluları ile hesaplaşacağız, kurbanları ile değil. Yarın halledeceğimiz bir mesele için bugün sizi provoke etmelerine izin vermeyin. Misafirlerimizi mutlu bir şekilde uğurlayacağız" notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Suriye’de başımıza gelen var, şimdi Afganistan var. Daha gelecekler, 1 milyondan daha fazla gelecekler. 2 bin 400 km yolu aşıp Türkiye’ye gelecekler. Oturup İran’la konuşmuyor. ‘Ya arkadaş sen bunu niye gönderiyorsun’ demiyor. Geri İran’a iade edebilir uluslararası sözleşmeye göre, onu da iade etmiyor. Türkiye’nin başına önümüzdeki süreçte büyük felaketler gelebilir, büyük iç çatışmalar olabilir. Hepimiz sakin olmalıyız, hepimiz. Karıştırmak isteyebilirler Türkiye’yi, sakin olmalıyız. Bunları, demokratik yollarla göndermek zorundayız. Sandığa gideceğiz ve bunları göndereceğiz. Sonra Türkiye’ye huzuru getireceğiz, bunu yapmak zorundayız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.