CHP Lideri Özgür Özel’den, Erdoğan’a Emekli Maaşı Tepkisi: “Ya Hakkımızı Verirsin Ya da Emekliler Hakkını Almasını Bilir”

CHP Lideri Özgür Özel’den, Erdoğan’a Emekli Maaşı Tepkisi: “Ya Hakkımızı Verirsin Ya da Emekliler Hakkını Almasını Bilir”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen emekli buluşmasına katıldı. Emeklilerin “dertlerini” anlattığı buluşmada, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel iktidara yüklendi. Genel Başkan Özgür Özel, “Tayyip Erdoğan, emekliler bundan sonra susmayacak. Ya hakkımızı verirsin, ya emekliler hakkını almasını bilir. Hep beraber hakkımızı alana kadar birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen emekli buluşmasında yaşadığı sorunları anlatan emeklilerden memur emeklisi Emine Anur, “Gerçekten hayatımız artık derin yoksulluk içerisinde. Hayatta kalma mücadelesi vererek yaşamaya çalışıyoruz. Çünkü aldığımız maaş gerçekten daha elimize geçmeden eriyor. Ben tek başına yaşayan ama bir ev tutup, kiralayıp oturabilecek bir güce sahip değilim. Kız kardeşimin yanına taşındım. SSK ve Bağ-Kur emeklileri diyor ya, ‘Memurlara çok verildi.’ Emekli arkadaşlar hepimiz aynı gemideyiz. Hani hep diyorlar ya, ‘Biz hepimiz emekliyiz, hepimizin durumu aynı.’ Ben en düşük emekli maaşı alan emeklilerden biriyim. 9 bin 780 lira benim maaşım. En düşük ev kirası 10 bin lira. Ben onu ödeyemeyeceğim için kız kardeşimle yaşıyorum şu anda. 20 yıllık emekliyim. Yaşayamıyorum, evde bir eşyamız bozulacak ve yerine alamayacağız diye hayat mücadelesi veriyoruz. Gerçekten artık bunların son bulmasını istiyoruz. En düşük emekli maaşının 25 bin liradan aşağı olmamasını diliyoruz. Umarım sesimiz duyulur. Biz, artık derin yoksulluk yaşamak istemiyoruz. Emekli olmak demek sadece bir ekmek ve makarna ile karın doyurmak değildir. Bizim hiçbir sosyal yaşantımız yok. Evlere tıkıldık, dışarı çıkamıyoruz para harcayıp bütçemizi altüst etmeyelim diye. Sinemaya gidemiyoruz, tiyatroya gidemiyoruz, kitap alıp okuyamıyoruz. Akraba ziyaretine gidemiyoruz, yanımızda bir şey götürüp maddi sıkıntıya düşmeyelim diye. Her gün hesap ve kitapla uğraşıyoruz” ifadesini kullandı. Memur emeklisi Ümit Kırmızı ise “Biz tek maaşla 2 çocuk okutan insanlarız. Şu anda oğlum işsiz. Evde beraber yaşıyoruz. Üçümüzün aylık gideri 10 bin lira, aldığımız maaş 11 bin 700 lira. Sosyal hayatımız bitik durumda. Kredi kartları olmasa yaşamımızı sürdüremeyeceğiz. Çağımızın vebası kredi kartları. Emekli bulaştığı zaman maaşa haciz geliyor, borçlanıyor. Borçlandıkça evine haciz geliyor. Memur emeklisi bu yüzden promosyon da alamıyor” dedi.

“VALLAHİ AÇIZ, DUYUN SESİMİZİ”

Fatma Köksoy da emekli buluşmasında yaşadığı sorunları anlattı. Köksoy, tek başına kirada oturduğunu söyleyerek, “Evlatlarım olmasın geçimim yok. Aldığım 7 bin lira. 7 bin lira da ev sahibi alıyor. Eğer ki 7 bin lira vermezsen evden çıkacaksın. Bana telefon etti, şu anda vallahi billahi bin lira doğalgaz, elektrik, su geliyor. Geçimim hiç yok. Yiyeceğim sıfır. Bakkala gittim, alışveriş merkezine. Kredi kartım vardı, 700 lira limitim var. Bir şeyler aldım, kasada kaldım. Buradan sesleniyorum, sesimizi duysunlar. Ben eşimin parasını alıyorum. Bize yazık değil mi? Ne günahımız var? Açız. Vallahi açız, duyun sesimizi” diye konuştu.

EMEKLİLER İÇİN İNSANCA YAŞAM TALEBİ

Burada emeklilerin sorunlarına ve iktidarın emekliye reva gördüğü açlık sınırının altındaki aylığa ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “iyileştirme” talebinde bulundu. En düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmasının kabul edilemez olduğunu, şu anda en düşük emekli maaşının asgari ücretin 7 bin TL altı belirlendiğini anımsatan Genel Başkan Özgür Özel, “Çok farklı siyasi görüşlerden emekliler bugün burada misafirimiz. Burada siyasi bir toplantı yapmıyoruz. Bugün Türkiye’nin inanılmaz bir gündemi var. Ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak, Recep Tayyip Erdoğan’ın dün söylediği, ‘Özgür Efendi’ diye söylediği dünya kadar söz var. Hepsi cevap bekler, Devlet Bahçeli’nin söyledikleri var, cevap bekler. Çok sayıda siyasinin değerlendirmeleri var, onlarla ilgili konuşmak ister. Ama bugün hiçbirini konuşmayacağım. Çünkü bu memlekette esas konuşulması gereken şey, hayat pahalılığı, enflasyon ve onun en başta ezdiği emeklilerken hep isterler ki başka şey konuşulsun. Bu seneyi emekli yılı ilan ettiler, emekli yılının başında emekli ile dalga geçecek rakamlar ilan ettiler. Madem ‘emekli yılı’ dediniz ama gereği yapılmadı, hiç olmazsa bugün emeklilerin günü başka bir şey konuşmayacağım, sırf emeklileri konuşacağım” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

ac47uzk3tqvyn2ktohqg8ds0.jpg

bkgrp6c8mvadzhnrhajensso.jpg

wIcgx7v5vskjj9uoptlsqrud.jpg

od2z1nf09udbmlpfaraxwtjm.jpg

elpcn0zas7dv6txozjogqpam.jpg

fc3a27g85tevhgbij1zue6wx.jpg

zqeuhlfbpu2jvdhatme13rgr.jpg

Ijlalw17xizsmbhrxqstpffp.jpg

gda0uyhozvjwftm76bjbnwgq.jpg

msv1crgabftmhdlycwr2wna4.jpg

z3hzlayepxnc10yujd5ienmg.jpg

bgvxtnkaxvfsmlc0ceznl128.jpg

boszwyx3h0m91av25g6dpnkr.jpg

4ars7kjIchdyzmu9e8t5urox.jpg

sc1mxtpsygu4tm3qkq9wcrjx.jpg

sIxlyg7komjzx6qr4e9wtmui.jpg

2x7gsoy951eu0vbdfInfuwrm.jpg

qmomvskep5d34gfw1Ilbjut9.jpg

6opwask3jqdlgoyzvrtayhxc.jpg

ap4loftt1ydjlrfzk5rgnmcd.jpg

u4mhihf3gzpncsf9mrrytvws.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.