CHP Lideri Özgür Özel, Manisa Aday Tanıtım Toplantısında Konuştu: “Erdoğan’ın Suni Gündemlerinin Peşine Takılmayacağız”

CHP Lideri Özgür Özel, Manisa Aday Tanıtım Toplantısında Konuştu: “Erdoğan’ın Suni Gündemlerinin Peşine Takılmayacağız”

“YOKSULLUĞU, ZAMMI, PAZARDAKİ YANGINI KONUŞMASIN İSTİYORLAR”

“YAŞANANLARIN SORUMLUSU RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’daki belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarın oluşturmaya çalıştığı gündemlerin peşinden gitmeyeceklerini söyledi. Genel Başkan Özgür Özel, “Ortaya bir şeriat tartışması atıyor. Türkiye bunu konuşsun da dönüp aman ha yokluğu ve yoksulluğu, simide gelen zammı, ekmeğin fiyatını, pazardaki yangını, mutfağın yangınını konuşmasın istiyorlar… Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum. Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin olduğu yerde Recep Tayyip Erdoğan’ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız” diye konuştu. Merkez Bankası Başkanı’nın sık sık değişmesine de değinen Genel Başkan Özgür Özel, "Bu memlekette ne kötüye gidiyorsa, hayat pahalılığı varsa, fiyatlar yüzde 140 artıyorsa, her şey ateş pahasıysa, işsizlik artık gençlerin bütün umutlarını kırdıysa hepsinin sorumlusu ne gidendir, ne gelendir. Gidenin de gidişine imza atan, gelenin de gelişine imza atan aynı dolma kalem, aynı mürekkep ve bu kalemin sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Özel, aday tanıtım toplantısında partililere ve kamuoyuna seslendi. “Benim için çok anlamlı bir gün. Her şeyin başladığı yerdeyiz” diyen Özel, “Bu yolun her adımını birlikte yürüdüklerimle birlikteyiz. O yüzden bu salonda bulunan ya da bulunmayıp kalbi bu salonda olan, bize, yürüyüşümüze, Manisa ve Türkiye’deki yürüyüşümüze ilk günden şu ana kadar hiçbir çıkar gözetmeden canı yürekten destek veren siz değerli yoldaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Yabancı olduğum bir yerde değilim. Partimizin bir kürsüsündeyim ama bir yandan da çok heyecanlıyım. Çünkü 81 ilde 973 ilçemizde kürsülerde konuşuyorum ama kendi evinde, kendi memleketinde, kendi anasının, babasının, kardeşinin, eşinin, kızının gözünün önünde, kendi siyaset arkadaşlarının varlığında bu konuşmayı yapmak her yerdekinden daha heyecanlı. Benim açımdan o heyecan şu anda kalbimden salona, salondan Manisa’ya, Manisa’dan Türkiye’ye taşıyor. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“EZBERLERİ BOZAN YÜRÜYÜŞÜN İÇERİSİNDEYİZ”

Özel, “Bugün ekmeği, suyuyla büyüdüğüm, her sokağında önce 3 tekerlekli bisiklet, sonra denge tekerlekli bisiklet, sonra tekerler çıkınca bisiklet, pedal çevirdiğim, girmediğim ara sokağı, çıkmaz sokağı olmayan bir kentteyim. Yolda gördüğüme soyadını sorduğumda ailesinden en az 5 kişinin adını, mesleğini, nerede olduğunu, kiminle evli olduğunu, nerede çalıştığını bildiğim bir yerdeyim. Resmen babamın evinde, anamın kucağındayım. Fatih Sultan Mehmet’in ‘Beni seven arkamdan gelsin’ diyerek yola çıkıp, Edirne’de payitahta gittiği ve 2 sene sonra da İstanbul’u fethedip çağ açıp, çağ kapattığı bir serüvenin başladığı memleketteyim. Dünyanın en eski, en köklü festivallerinden birinin, Mesir Festivalinin olduğu, dünyanın en eski halk ilaçlarından bir tanesinin şifa dağıttığı memleketteyim. Yusuf Atılgan’ın Anayurt Oteli’ni yazdığı yerdeyim. İlhan Berk’in şiir ile tanıştığı topraklardayım. Bugün ben Mimar Sinan’ın son kalfalık eserini yapıp, Muradiye Camii’ni yapıp, Süleymaniye’yi yapmak üzere İstanbul’a gittiği kentteyim. Bir yandan Osmanlıyı sahiplenenler, geçmişte ne varsa iyi, ne varsa güçlü sahiplenip, kendilerini milli bilip, seni ve beni gayri milli bilenler. Tarihi kendilerine, bizleri başka yerlere mahkum etmeye çalışanlara inat, bugün ezberleri bozan bir siyasetin, ezberleri bozan bir yürüyüşün hep beraber içindeyiz” dedi. “Biz bugün Manisa, Türkiye nasıl değişir? Manisa’da yüzler nasıl güler, Türkiye’de yüzler nasıl güler? Manisa’da yoksula, garibana, işsize nasıl sahip çıkarız? Türkiye’de emeklinin, emekçinin yüzünü nasıl güldürürüz? Öyle bir yürüyüşün peşindeyiz. Onu konuşmaya geldik” diyen Özel, şunları söyledi:


gfIfilahsrke4rz0cujpmdoo.jpg

ewpt2lyhl85bu1gvxatibju9.jpg

ae7z3vaurkjzly2ffcegilnm.jpg

4sjdz7Ikrndb2yrh9upcbmak.jpg

m2egygsx9wucezyjrnwl1tzv.jpg

eqv9gpa4kb2hy7bx5aultzwu.jpg

nqtlh4j9mjlf7yaz1righmkq.jpg

lwaruew8mpdkij7dIfzeoty0.jpg

oud4lokmt20ktp5qdvgbsxqf.jpg

olvtzkgiu5ap3qhstyrjfenm.jpg

7jyq1q0bxeIms6czaosip4gu.jpg

gtecorypskfhm1b3wo2keacd.jpg

ft9gqgwcwsy3mh4ohx2rbakv.jpg

ujmvzclI2mg1npdt0apnh7x8.jpg

2wylar4chm6db7p3pkfxesyf.jpg

crzfvfqsu9qzdn87hd5I4lpw.jpg

x4jg7b0zlp2kel9jqcormvhb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.