CHP Lideri Özgür Özel, Pazarcık’ta Konuştu: “AKP, Bütçeyi Depreme Dirençli Kentler Yaratmak İçin Harcamadı”

CHP Lideri Özgür Özel, Pazarcık’ta Konuştu: “AKP, Bütçeyi Depreme Dirençli Kentler Yaratmak İçin Harcamadı”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, “Bu deprem tam 21 yıldır iktidarda olan bir partinin, yürütmenin 21 yıldır başbakanı olarak, son dönemde Cumhurbaşkanı olarak, başında genel başkanını bulunduran bir partinin, Türkiye’nin tarihi boyunca 79 yılda topladığı toplam verginin 4 katını toplamış bir iktidarın döneminde oldu. Deprem vergisi olarak toplanan paraların, 1999 depreminde çıkan vergiyi Özel İletişim Vergisi diye kalıcılaştıran ve milyar dolarlarca bütçeyi toplayan ama depreme dirençli kentler yaratmak için harcamak yerine başka yerlerde bunu harcayan bir partinin döneminde oldu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde, depremin merkez üslerinden Pazarcık’ta yurttaşlarla bir araya geldi. Özel burada yaptığı konuşmada, “Pazarcık’ın gönlünde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan çok değerli yiğit insanları. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün çok büyük bir acının, Cumhuriyet tarihinde bu ülkenin yaşadığı en büyük acılardan bir tanesinin birinci yıl dönümündeyiz ve Pazarcık’tayız. 81 ilde Türkiye’deki bütün ilçelerde dün deprem olduğu saatte ve bugün öğlen depremin olduğu saatte saygı duruşları yapıldı, anmalar yapıldı. Biz CHP olarak geceleyin saat 04.17’de ışıkları açtık, saygı duruşunda bulunduk, anma töreni yaptık. Türkiye’de 7 bölgede, 81 ilde bine yakın ilçede Pazarcık depremi konuşuldu. Şimdi Pazarcık’tayız. Günün sonunda acının merkez üssündeyiz” dedi.

“DERS ALMAK GEREKİYOR”

Günün, katı siyaset yapma zamanı olmadığını bildiren Genel Başkan Özel, “Partimizin bir platformunun üstündeyiz. İlçe başkanlığımızın önündeyiz ve elbette CHP’liler var. Her siyasi görüşten insan var. Bugün öyle katı siyaset yapılacak bir gün değil. Çünkü çok büyük bir acının daha üzerinden 1 yıl geçti. Yaramız daha kabuk bağlamadı. Her birimizin yüreğinde hiç değilse o bir mum ateşi yanıyor, yanmaya da devam ediyor. Öncelikle depremde Pazarcık’ta, Kahramanmaraş’ta, 10 ilimizde hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Siz yakınlarına, arkadaşlarına, komşularına, hemşerilerine başsağlığı diliyorum. Halen tedavisi süren yaralılarımız var. Onlara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha ne memleketinize, ne Türkiye Cumhuriyetine böyle büyük bir acı göstermesin diyorum. Elbette bu acılar yaşanıyor, geçiyor ama ders almak gerekiyor. Unutmamak gerekiyor. Bundan sonrasında bunların yaşanmaması için herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı. “Başta hükümetin, sonra yerel yönetimlerin ve muhalefet partilerinin dahi üzerine düşen sorumluluklar var” diyen Özel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:


xsinp1dx0yulnbqcawmtwcp4.jpg

0axtyiokzb2v3vIjeaskrhup.jpg

3aud80qtydslcgiyfmueookp.jpg

d5oistlIpbc0qlbxghjjm28e.jpg

y8q5az6q0biuwvu1rkdvoeyt.jpg

yfmjq2dw85chzwleyx1kbdqn.jpg

ls6krbe2p0fphmgguxsh5xeq.jpg

apygq0hiszkft69gorjvldo5.jpg

ljemxxogvhrscwaI0nlz95qf.jpg

j8pmtxvsbk6c15li4fsrjfwg.jpg

bkojtxefhIvrm9cgtnypnrxs.jpg

ofzxjevu3gghfxcckdbv7trp.jpg

d4zqjb6u9geftapr0otmsl1m.jpg

c1tyh5kjcjr0gvomrz72fump.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.