CHP Pm Üyesi Serpil ÖZTÜRK Basınla Buluştu

CHP Pm Üyesi Serpil ÖZTÜRK Basınla Buluştu

CHP Parti Meclis Üyesi Ecz. Serpil ÖZTÜRK CHP Amasya il binasında Amasya'da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basınla kahvaltıda bir araya geldi

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü de Basın Emekçileriyle bir araya geldi ve bu güzel anlamlı günü kutladı.Kahvaltıya CHP Parti Meclis Üyesi Ecz. Serpil ÖZTÜRK,İl Başkanı Hüseyin Duran ve ilçe başkanları katıldı. kahvaltıda gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Hüseyin Duran, basının özgür olmasının önemine dikkat çekti.

Gazetecilere günün anısına kalem ile CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili ihsan özkes’in kitabını hediye eden Duran, uğradıkları saldırılar sonucu yaşamını yitiren gazetecileri de andı.
CHP Parti Meclis Üyesi Ecz. Serpil ÖZTÜRK Basın Açıklaması;
Bizleri görünür kılan ve halka yeniden sunan sizlerin siyasetin vazgeçilmezleri olduğunu biliyoruz. Halka doğru ve zamanında tarafsız ve nitelikli bilgi ulaştırma görev ve sorumluluğun da ne kadar kıymetli olduğunun da farkındayız. Az gelişmiş ülkelerde basın her zaman iktidarın hedefindedir. Sermaye sahipleri iktidarla birlikte basın üzerinde baskı kurma eğilimindedir. Buna karşılık tarafsız haber yapabilmek ve özgürce yayınlayabilmenin de gazeteciliğin en temel hakkıdır olduğu muhakkaktır.

Bugün ülkemizde gelinen noktada; basına karşı giderek artan sansür ve baskı, tekelleşmenin basın emekçilerini ezdiği, yasal güvencelerden yoksun, adaletsiz ücret politikalarının uygulandığı ortamda bu günü buruk kutluyoruz. Türkiye basın özgürlükleri alanında 180 ülkede 154. Sıradadır. İktidar karşıtı basın “makul şüphe” ile gözaltına alınıp sindirilmeye çalışılmaktadır. Yıllarca asılsız davalarla gazeteciler hapislere atılmış özgür basın susturulmaya çalışılmıştır. Halen de basın üzerindeki baskılar devam etmektedir.
Dün 18 yıl önce gözaltında dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin öldürülüşünün yıldönümü idi. Aramızdan ayrılan bütün basın emekçilerini saygı ve rahmetle anıyorum. 2 gün önce Fransız Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı kınıyorum. Birkaç gün önce attığı bir tweet yüzünden gazeteci Sedef Kabaş gözaltına alınmıştır. Görünen o ki basın sürekli tehdit altındadır.


Her şeye rağmen bizim adeta mesai arkadaşımız olan, gecesini gündüze katan, bu koşullar içerisinde görevlerini yapmaya çalışan emekçi arkadaşlarımın basın çalışanları gününü bir kez daha kutluyorum. Basın özgürlüğü halkın özgürlüğünden daha önde gelir. Basının özgür olmadığı bir ülkede halkların özgürlüğünden söz edilemez.
Roosevelt’in dediği gibi. “Basın hürriyeti kalkarsa vicdan, eğitim, konuşma hürriyeti de kalkar”
CHP PM ÜYESİ 
ECZ. SERPİL ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.