CHP Sarıyer İlçe Başkanı Volkan Yıldız istifa etti!

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Volkan Yıldız istifa etti!

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Volkan Yıldız, görevinden bugün istifa etti. Yıldız, istifasını Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda kamuoyuna ve ilçe örgütüne yaptığı açıklamayla duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Volkan Yıldız, ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı sosyal medya hesaplarından yapılan video paylaşımda konuşarak kamuoyuna açıklamalarda bulunan Volkan Yıldız şunları söyledi:

“Hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli örgüt üyelerine, hem de basına yakın zamanda yaşadığımız süreçle ilgili bir açıklama yapmak durumunda kaldım. Aslında biz bu süreçle ilgili akşam 19:30’da ilçe başkanlığımızda bir açıklama yapmak istiyorduk. Fakat çeşitli provokasyon haberleri geldi biz de burada basına ve örgütümüze seslenmenin daha doğru olacağı kanaatine vardık. Yaklaşık 5-6 gündür Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı olarak bana sistemli şekilde bir saldırı var. Bu saldırını yapılma gerekçesini ben kendi iç dünyamda çok iyi biliyorum. Ama benim burada önceliğim partim ve ne yazık ki görüyorum ki artık sistemli şekilde yapılan saldırı partimize zarar vermeye başladı. Bu noktada 18-19 yaşında bu partinin üyesi olmuş, bu partinin her kademesinde, sokağında, partide 1 oy kazanmak için gecesine gündüzüne katan biri olarak, örgütümüzün iradesiyle 3 Eylül’de yapılan kongrede seçilmiş bir ilçe başkanı olarak, 6 Eylül’de mazbatasını almış bir ilçe başkanı olarak kendimi sorumlu görüyorum. Bunları söylerken sizlerin bilmesini istediği bazı hususlar var.

Fazla uzun tutmayacağım konuşmamı çünkü 5-6 gündür ruhsal olarak gerçekten zor günler yaşadım. Çünkü o kadar vicdansız bir saldırı var ki! Bu iddialarla ilgili tek tek neyi nasıl söyleyeceğimi de bilmiyorum açıkçası… Benim ticari hayatımla ilgili bir sorun olursa benim sorumluluğumdadır ve bunun sorumlusu benimdir! Ben bu partiye çok temiz geldim, tertemiz olmaya da devam ediyorum. Hiç kimse siyaseten beni yargılayamaz. Ticari hayatımdaki hata da sorumluluk da tamamen benimdir. Benim için parti kutsaldır.

Görev kutsaldır. Ben de partimin çıkarlarını sonuna kadar düşünmek zorundayım. Bu saldırıları kimin neden yaptığını çok iyi biliyorum. Bunları size tek tek anlatmayacağım ama en azından içimde kalmasın da istiyorum! Bu saldırıyı yapanlar 3-4 kişi en acısı da bu! Partimizin üyesi… Kafalarının arkasında tamamen kendi kişisel çıkarları var. Bu kişilerin hayalleri, hedefleri, siyasi çıkarları için aslında beni kurban seçtiler. Önemli değil! Cumhuriyet Halk Partisi’nin hakkı, hukuku korunsun… Biz Sarıyer’de dördüncü, İstanbul’da ikinci dönemi kesinlikle devam ettireceğiz.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama şundan çok eminim… Partimizin “aday adayı” diye ortada dolaşan kişilerden, “ben aday olmazsam Sarıyer’de CHP kaybeder” diye tamamen bir şebeke kurulmasına benim kalbim, gönlüm, vicdanım el vermiyor! Sizlerin de razı gelmemesini diliyorum. Bu insanların benim aileme, yol arkadaşlarıma yaşatmaya hakkı yoktu. Kendi siyasal çıkarları için Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı çalışma yapacaklarını da itiraf ediyorlar. Ama onlar bilsin, kamuoyu ve Cumhuriyet Halk Partisi örgütü de bilsin Sarıyer İlçe Başkanlığı dimdik ayakta! Geldiğimiz noktada yaşanan süreçlerle ilgili ben kendimi sorumlu görüyorum.

Bu süreçte bana omuz veren ve destek olan çok değerli başkanım Özgür Çelik’e çok teşekkür ediyorum. İstanbul’un ne kadar değerli bir başkanı olduğunu gördük. Bununla beraber bu kadar karalama içerisinde birlikte 5 yıl yol yürüdüğüm sayın Genel Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek’le ilgili de benimle ilintili kurulmak istenilen şeylerin tamamı yalandır, iftiradır. Ben yol yürürken bütün arkadaşlarımın hakkını ve hukukunu korumaya çalıştım. Ama demek ki bu kötü niyetli insanların saldırısını da artık taşıyacak kendimde güç görmüyorum.

Onları partinin vicdanına emanet ediyorum. Bu süreçte kendimi sorumlu görüyorum. Örgütümüzün, delegemizin iradesiyle seçildiğim ilçe başkanlığından bugün itibariyle istifa ediyorum. Ama şundan emin olabilirsiniz. Bu hikaye burada bitmeyecek, mücadelem devam edecek. Birileri parti meclisine giremedi diye, belediye başkan adayı olamayacak diye Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer ilçesi asla yıkılmayacak! Sonuna kadar bu arkadaşların yaptığı siyasi saldırıyı tekrar ve tekrar örgütün vicdanına emanet ediyorum. Ben kendi adıma yaptığım hatalarda ticari sorumluluk bana aittir.

Ben temiz geldim, temiz gidiyorum! Başım da alnım da dik! Bir kere daha hepinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Saygılarımı sunuyorum, kendinize iyi bakın. Umarım daha güzel günlerde, daha hakkaniyetli günlerde hep birlikte yürüyüşümüz devam eder…”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.