CHP SPOR KURULU BAŞKANI KENAN NUHUT: CHP OLARAK ÖNCELİĞİMİZ TÜRK SPORUDUR

CHP SPOR KURULU BAŞKANI KENAN NUHUT: CHP OLARAK ÖNCELİĞİMİZ TÜRK SPORUDUR

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, "Bu ülke bizim ülkemiz, bu ülkede spor yapan gençler de bizim gençlerimiz, kulüpler de bizim kulüplerimizdir. Onun için biz yeni hazırladığımız yasa tasarısında, sporcuyu ve spor adamını önceleyen bir yasa ile yola

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, "Bu ülke bizim ülkemiz, bu ülkede spor yapan gençler de bizim gençlerimiz, kulüpler de bizim kulüplerimizdir. Onun için biz yeni hazırladığımız yasa tasarısında, sporcuyu ve spor adamını önceleyen bir yasa ile yola çıkıyoruz. Sporcu olmadan, betonlaşmış bir yapı ne işine yarar?" dedi.
CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“AKP bir torba kanun teklifi içinde TBMM’ye getireceği konuşulan yeni spor yasası duyumlarımıza göre Türk sporunu içinden çıkılmaz bir hale getirecektir.
Mevcutta bakıyorsunuz maalesef her maddesi değiştirilmiş, hukukçuların bile altından kalkamadığı bir manzume haline gelmiştir. Dolayısıyla Türk sporuna hiçbir fayda sağlamayan bir kanunla karşı karşıyayız. Birtakım geçici başarılarla seviniyoruz. Halbuki başarılar kalıcı olmalıdır.
Spor hukukçularından ve milletvekillerimizden oluşan değerli bir kadro ile Türk sporunun geleceğini önceleyen merkezine sporcuyu ve sporu alan bir yasa çalışmasının sonuna geldik evrensel normlar ve dünyanın gerisinde olmayan Türk sporunu başarıya götürmek için çalışıyoruz yasa çalışmamızı yaparken AKP’nin yapmış olduğu gibi ben yaptım oldu değil, spor kulüplerinden, Sporculardan Sporun tüm paydaşlarından görüş aldık ve ortaya yeni yasa teklifimizi ortaya çıkarttık
AKP 20 Yılda Türk sporunu çok geriye götürdü dolayısıyla ortaya bir enkaz yığını bıraktı sportif başarıdan uzak benim adamım olsun anlayışı hakım kılındı ve spora siyaset bulaştırdı, CHP olarak biz tekrar Türk sporunu şaha kaldırmak istiyoruz ve bunu iktidar olmamızla birlikte yapacağız.
 "CHP'li belediyelerin yetiştirdiği sporcular, Tokyo Olimpiyatlarına giden sporcuların 4’te 1'ini teşkil ediyordu" Buradan da baktığınızda CHP’li belediyelerin hem sosyal belediyecilik konusunda hem de sportif yönden bu işe çok özenle eğildiğini görüyoruz. O nedenle ben tüm belediyelerin bu anlamda çok iyi görevler yapması gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.