CHP’den, erken seçim hesapları

CHP’den, erken seçim hesapları

CHP İstanbul’da, Belediye başkan adayı ile uyum içinde çalışma yapması için mevcut il başkanı Cemal Canpolat’ı gözden çıkardı.

Kongre tarihini netleştiren ilk parti CHP oldu ve 3-4 Şubat tarihlerinde partinin 36. Olağan Kurultayı'nı yapması planlandı. İstanbul il kongresi 13 Ocak’ta yapılacak.

CHP İstanbul il başkanı Cemal Canpolat’ı gözden çıkaran, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da yeni arayışlar içine girdi. İstanbul İl başkanlığı için uzun zamandır çalışma yapan, Sarıyer belediye başkan yardımcısı Gökhan Zeybek bir adım önde olsa’da, Parti Meclisi üyesi Canan Kaftancıoğlu’nunda ismi etrafta dolaşmaya başladı.

CHP Genel merkezi,  2018 hesaplarını olası bir erken genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimine göre yapıyor. Normal koşullarda yerel seçimler Mart 2019'da, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri ise 3 Kasım 2019'da yapılacak

Kulislerde, Erdoğan'ın "metal yorgunluğu" gerekçesiyle başlattığı partisindeki belediye ve teşkilatlara yönelik değişimin de erken seçim göstergesi olduğu konuşuluyor. Yerel seçimlerde her zaman daha düşük oy alan AKP'nin, seçmende "moral bozukluğu" yaratmamak için genel ve başkanlık seçimini öne alacağı iddiaları güçlendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.