CHP'Lİ ALTAY: BELEDİYELERİMİZİN HER KAPIYA KOŞACAKLAR

CHP'Lİ ALTAY: BELEDİYELERİMİZİN HER KAPIYA KOŞACAKLAR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, iktidarın CHP'li belediyelerin yardım kampanyalarını 'paralel yapı' olarak nitelendirmesini sert sözlerle eleştirdi.

CHP'li Altay, mecliste düzenlediği basın toplantısında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan sahra hastanesi hakkında işlem başlatılmasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından halka ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklanmasına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yoluna ilişkin ifade ettiği "Buranın yolunu yarım yamalak bırakan İstanbul'un bir belediyesi var" sözlerine tepki gösterdi. 

Altay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Adana'da kurduğu sahra hastanesinin Sağlık Bakanlığı'nın hizmetlerinde kullanılmak üzere olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Zeydan Karalar, ihtiyaç halinde Sağlık Bakanlığı’nın emrine tahsis edilmek üzere muhteşem bir sahra hastanesi altyapısı hazırlamış. Şimdi Adana Belediye Başkanı paralel…Onlara göre paralel demek FETÖ ve PKK demek. Dolayısıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar terörist. Zeydan Karalar senin gibi teröristin alnından öperim. Sana 1000 yataklı bir sahra hastanesinin altyapısını hazırlamış adam. Daha ne istiyorsun? Kendi işletmeyecek, Sağlık Bakanlığının hizmetlerinde kullanılmak üzere hazırlamış ve terörist."

"BU NE AYIP ŞEYDİR, BU NE AYMAZLIKTIR"

CHP'li Altay, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin halka bedava ekmek dağıtmasının yasaklanmasına ilişkin ise "Mersin Belediye Başkanımız Vahap Seçer terörist. Neden? Vahap Seçer vatandaşa ekmek dağıtmış. Ekmek dağıttığı için terörist ilan edilen Vahap Seçer senin de alnından öperim. Bu ne ayıp şeydir, bu ne aymazlıktır?" ifadelerini kullandı.

"MEVLÜT UYSAL’IN, KADİR TOPBAŞ’IN GÜNAHININ FATURASI DA EKREM İMAMOĞLU’NA KESİLMİŞ"

Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılış konuşmasında dile getirdiği "Buranın yolunu yarım yamalak bırakan İstanbul'un bir belediyesi var" sözlerine ise yolun yapımının 2015'te İBB tarafından üstlenildiğini ancak İBB'nin 2018'de yolu yapan firmayı başka projeye yönlendirdiği için yolun yarım kaldığını söyledi. Altay konuya ilişkin şöyle konuştu:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız 16 milyonluk İstanbul’da çare, feryadı duyduğu her yere yetişmiş, yetişmeye çalışmış. Başakşehir Hastanesi’nin yolunu da Ekrem İmamoğlu yapmamış. Ayıp…Bu Allah’tan korkmamak, kuldan utanmamaktır. Bu yol 2015’te İBB tarafından üstlenilmiş, 2018’de İBB, bu yolu yaptırdığı firmayı Ortaköy Dolmabahçe Tüneli’ne sevk etmiş, sen burayı bırak burası dursun demiş, yol bunun için gecikmiş, Mevlüt Uysal’ın, Kadir Topbaş’ın günahının faturası da Ekrem İmamoğlu’na kesilmiş ve bugün bununla ilgili hayasızca itham edilebiliyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'milletin aklıyla alay ettiğini' söyleyen Altay, konuşmasında CHP'li belediyelerin vatandaşa her koşulda yardım edeceklerine dair söz vererek şu ifadeleri kullandı:

"Ben Erdoğan’ın milletin aklıyla ve haliyle alay etme yaklaşımın onda büyük bir alışkanlığa dönüştüğü ve milletin aklıyla ve haliyle alay etmezse nefes alamaz hale geldiğini kanaatini taşıyorum. İmamoğlu yardım etmiş ve bu yüzden İstanbul, Mersin, Adana belediye reislerimiz Erdoğan’ın gözünde paralel. Paralel eşittir FETÖ/PKK terör örgütü. Ben Vahap Seçer’in, Zeydan Karalar’ın, Ekrem İmamoğlu’nun, Mansur Yavaş’ın bu belediye başkanlarımızın Erdoğan çatlasa da patlasa da vatandaşa sonuna kadar bütün olanak ve imkanları kullanarak çare sesini duydukları her kapıya koşacaklarının sözünü buradan partim adına 83 milyona veriyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.