CHP’li Belediye Başkanlarına Tutuklama
CHP’li belediyelere yönelik son operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, CHP Parti Meclisi Üyesi Baki Aydöner ve eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da bulunduğu toplam 22 kişi tutuklandı.
Operasyonlar, 7 ay önce Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasıyla başlamış; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda bürokrat ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a yönelik tutuklamalarla genişleyerek devam etmişti.
Son olarak, 31 Mayıs Cumartesi sabahı yeni bir operasyon dalgası başlatıldı. İş insanı Aziz İhsan Aktaş ve bazı kişilerin, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla verdikleri ifadeler doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen dört ayrı soruşturma çerçevesinde, hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı çıkarılan isimlerin emniyet işlemleri dün sabah itibarıyla tamamlandı.
Kaynak:İSTANBUL SES