CHP’li Can Kağıthane’deki riskli binalara dikkat çekti

CHP’li Can Kağıthane’deki riskli binalara dikkat çekti

Kağıthane Belediye Meclisi’nin toplantısında yaptığı konuşmada ilçedeki riskli yapılara dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili Mahmut Can, iyileştirme çalışmalarının hızlandırılması ve halkın yaşamını bu risk altında sürdürmesinden kurtarılmasını istedi.

 CAN: “YÜZDE 75 RİSKLİ BİNALARIMIZ VAR”

 

Kağıthane’de ada bazında yapılan kentsel dönüşüm olayını da gündeme getiren Can, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın bu konuda gerçekleştirdiği projelerden de örnekler verdi. Can, “Biz bu kentin vekilleriyiz. Yurttaşlarımız bu kente doğru hizmetler yapalım diye bizleri görevlendirdi. Biz de aklımız yettiği sürece bu kentin hayat standardını en yüksek seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Kentimiz mülkiyet konusunda çok sorunlu bir yer. Yüzde 28’e varan iyileştirme çalışmaları var ama yüzde 75’e yakın riskli binalarımız var. Meclisin görevi de bu riski en aza indirebilecek çalışmaları toplumun önüne koymak ve ivedi olarak bu çalışmaları hızlandırmak ve bunların son uçlarını almak olmalıdır. Bu nedenle kentsel yenileme ve kentsel dönüşüm denilen çalışmayı çok önemsiyoruz. Bu meclis bu konudaki çalışmaları önümüze koymalıdır ve biz de buna destek vereceğiz” dedi.


 

“1 MAYIS’I BAYRAM HAVASINDA KUTLAYAMADIK”

 

Can, konuşmasında 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı’nın Taksim’de kutlanmasına izin verilmemesini de eleştirdi ve “Ülkemizde bir ileri iki geri gibi bir durumla karşıkarşıyayız. Hiçbir gerekçe yokken 1 Mayıs’ı bayram havasında kutlayamadık” diyerek eleştiri de bulundu.

Mahmut Can, idam edilen Deniz gezmiş. Yusuf Aslan ve Hüseyin İnanı’ da saygı ve minnetle andığını belirtti ve “Bu ülkeye en yüksek demokrasiyi getirene kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.


 

MURAT ESER“TARİHLER, İKTİDARLAR DEĞİŞTİ AMA...”

 

 CHP’li Murat Eser ise yaptığı konuşmada Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ın idam edilmeleri ile Dersim ve Taksim olaylarıyla ilgili olarak, “Tarihler değişti, iktidarlar değişti ama koltuğunu kaybetme korkusu yaşayanlar değişmedi” dedi.


ALPER KUŞ: “BELEDİYENİN PARASI KASADA TUTULMASIN”

 

CHP grubundan üçüncü konuşmacı Alper Kuş oldu. Kuş, Plan ve Bütçe Komisyonu raporuyla ilgili olarak,  “Belediyenin kasasında hazır para bulunuyor, Kağıthane’nin bir çok hizmetlere ihtiyacı var. Bu paralar kasada tutulmasın, hizmet yapılarak vatandaşa harcansın  ve hizmet yapılsın dedi.



FAZLI KILIÇ: “1 MAYIS’TAKİ MAKSAT HUZURSUZLUK ÇIKARMAKTIR”

 

CHP’lilerin eleştirilerini yanıtlayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın konuşmaları zaman zaman meclis üyelerinin kahkahalarla gülmesine neden oldu.

Başkan Kılıç, Üç Fidan’ın idam edilmesi ve Dersim Olayları ile ilgili olarak CHP’lilerin de sorumlu olduğunu belirtmesi ise CHP grubunun tepkisini çekti.

Kılıç 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı’nın da AK Parti Hükümeti tarafından bayram ilan edildiğini ifade etti. Kılıç, “Bu konuda Başbakanımıza teşekkür ediyoruz.  Tabi ki mezarlık ziyareti yapacağız  diye dere kenarına gitmenin de anlamı yok. İstanbul’da miting alanları belirlenmiştir.  Bayram havasında kutlanmalıdır. Ama buradaki maksat huzursuzluk çıkarmaktır dedi.

Kılıç şunları söyledi:

“Siz hizmetlerimizden rahatsız oluyorsunuz ama halk bizden memnun. Kentsel dönüşümde Murat Karayalçın başarılı olsaydı Ankara onu tekrar seçerdi. Kentsel dönüşümün en iyisini Kağıthane Belediyesi yapıyor. Siz bunları engellemek için mahkemeye kadar götürüyorsunuz. İnşallah sonuç alamazsınız.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.