CHP'Lİ GÖKÇEL: AYDINCIK'TA VATANDAŞIN ELİNDE NE EVİ KALDI, NE AĞILI

CHP'Lİ GÖKÇEL: AYDINCIK'TA VATANDAŞIN ELİNDE NE EVİ KALDI, NE AĞILI

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Aydıncık ilçesinin orman yangınından olumsuz etkilendiğini söyleyerek, “Vatandaşın elinde ne evi, ne ağılı ne de hayvanına yedirecek otluk alan kaldı”...

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Aydıncık ilçesinin orman yangınından olumsuz etkilendiğini söyleyerek, “Vatandaşın elinde ne evi, ne ağılı ne de hayvanına yedirecek otluk alan kaldı” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, geçen hafta Mersin’in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangınından olumsuz etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını söyleyen Gökçel, “Vatandaşın elinde ne evi ne ağılı ne de hayvanına yedirecek otluk alan kaldı” dedi.

Evleri yanan ailelerin sorunlarıyla ilgilenen Gökçel, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerle görüşeceğini belirtti. Yangının ardından Aydıncıklıların yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Gökçel, “Pembecik Mahallesinde Ersoy Kara’nın evi, hayvanlarını barındırdığı ağıl yandı. Ormanların yanmasıyla keçinin besleneceği ne makilik ne otluk alan kaldı. Yemde de sıkıntı var. Muhtarım ve başkanımla birlikte yetkililerle görüşeceğiz, size yapılması gereken katkı neyse yapmaya çalışacağız” dedi.

Evlerinin yanı sıra muz üretimi yaptıkları seranın da yandığını belirten mağdur çiftçi kredi borçları olduğunu kaydetti. Mağdur aile, “Yangında her şeyimiz yandı. Çok şükür sağlımız yerinde umutsuz değiliz ama destek olunması gerekli. Bunu destekle atlatabiliriz” diye konuştu.

CHP Aydıncık İlçe Başkanı Abdullah Servili ile birlikte Pembecik Mahallesinde incelemelerde bulunan Gökçel, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Aydıncık’ta bin 500 hektarlık alanın yandığı orman yangınında evleri ile tüm eşyaları yanan aileler, devletten yardım bekliyor. Kelimenin tam manasıyla burada bir trajedi yaşanıyor. Ev diyemeyeceğimiz derme çatma yerlerde bu insanlar barınmaya çalışıyor. Bu mahallede 4 ev yandı. Hepsi perişan durumda, bu sıkıntının giderilmesi için gerekli görüşmeleri yapacağım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.