CHP'li kadınlardan çocuk istismarına ortak ses

CHP'li kadınlardan çocuk istismarına ortak ses

CHP kadın kolları örgütleri, çocuk istismarına tepki amaçlı ülke genelinde eş zamanlı eylem yaptı

CHP kadın kolları örgütleri, çocuk istismarına tepki amaçlı ülke genelinde eş zamanlı eylem düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından, çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla, Rumeli Hisarı Sahili'nde düzenlenen eylemde "Sesimi duy" yazılı siyah renkli binlerce balon gökyüzüne bırakıldı.

CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu,  yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi. Bu tür olayların, toplum vicdanında derin yaralar açacağını ve en şiddetli tepki gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Köse, CHP'li kadınlar olarak hem çocuk istismarına hem de kadına şiddete karşı ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

Çocuk tacizini, "ülkenin karası" olarak niteleyen Canan Kaftancıoğlu, "Çocuk tacizinin dili, dini olmaz. Bu bir insanlık suçudur. Buna 'dur' demek için hep yollarda olacağız, mücadele edeceğiz." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun önderliğinde, belediye başkanları ve milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen eyleme il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile partililerden oluşan kalabalık bir grup destek verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.