CHP’Lİ NAZLIAKA’DAN AİLE BAKANI YANIK’A SIĞINMAEVİ TEPKİSİ

CHP’Lİ NAZLIAKA’DAN AİLE BAKANI YANIK’A SIĞINMAEVİ TEPKİSİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın kadın sığınma evlerinin arttırılması için gönderdiği genelgeyi “Günaydın” diye yorumlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın kadın sığınma evlerinin arttırılması için gönderdiği genelgeyi “Günaydın” diye yorumlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, yılladır sayının artmasını istediklerini ancak karşılanmadığını vurguladı. Nazlıaka, “Samimi değilsiniz” diye tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, il müdürlüklerine ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ konulu iç genelge göndererek, nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelere sığınmaevi açılması konusunda rehber olunmasını istedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Yanık’a “Günaydın, biz yıllardır Türkiye’de sığınma evleriyle ilgili sorunları onlara anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de sığınma evlerinin sayısının yeterli olmadığı gibi adreslerinin gizli tutulamadığını da kaydeden Nazlıaka, “Ben sığınma evinde ineceğim diyerek, dolmuşa binenler var. Bu gizliliğin sağlanması teminat altına alınmalı. Sığınma evinde kalan kız kardeşlerimiz en temel vatandaşlık hakkı olan, oy kullanma hakkından bile faydalanamıyorlar. Bununla ilgili olarak da bir kanun teklifi vermiştim. Bir an önce yürürlüğe geçilmeli” diye konuştu.

Nazlıaka, Türkiye’de sığınma evi sayısının çok göstermek için yaşlı konuk evlerinin sayıya dahil edildiğini kaydetti. CHP’li belediyelerin sığınma evi konusunda üzerine düşeni yapacağını vurgulayan Nazlıaka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası bulunan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını anımsatarak, “Samimi değilsiniz” dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN BEDELİ 2 BİN 249 LİRA”

Nazlıaka, Kayseri’de evli olduğu kadını döven erkeğin 2 bin 240 lira ceza ödeyerek kurtulduğunu söyleyerek, “AKP hükümeti döneminde kadına yönelik şiddetin bedeli belli oldu. Bu bedel sadece 2 bin 240 liraymış” diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.