CHP'li Özgür Çelik: “Kimseyi Yalnız Bırakmayacağız”
Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, CHP Parti Meclisi Üyesi, bazı belediye başkanları ve çok sayıda genç gözaltına alındı. Gezi Direnişi'nin yıl dönümünü anmak amacıyla yapılan etkinliklerde gözaltına alınan yurttaşlar, İstanbul Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de emniyete giderek gözaltına alınanlara destek verdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hukuksuz uygulamalara karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti:
“Vatan Emniyet’teyiz. Bu sabah hukuksuzca gözaltına alınan PM Üyemiz, belediye başkanlarımızın, yol arkadaşlarımızın ve Gezi Parkı Direnişi’nin 12. yıl dönümünü anmak isterken gözaltına alınan gençlerimizin yanındayız. Kimseyi yalnız bırakmayacağız.”
Çelik’in açıklamaları, CHP cephesinden gözaltılara yönelik en net tepki olarak değerlendirilirken, kamuoyunda da geniş yankı buldu.
Kaynak:İSTANBUL SES