CHP'Lİ TARIK BALYALI'"BAKANIN SÖZLERİNİ CİDDİYE ALAMIYORUZ"

CHP'Lİ TARIK BALYALI'"BAKANIN SÖZLERİNİ CİDDİYE ALAMIYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, terör örgütü bağlantılı kişilerin işe alındığı yolundaki iddiasıyla ilgili olarak,

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, terör örgütü bağlantılı kişilerin işe alındığı yolundaki iddiasıyla ilgili olarak, "Sayın Bakan'ın bu sözlerini ne yazık ki ciddiye alamıyoruz. Ak Parti, vatandaşın gündemini değiştirebilmek için gerçekten anlamsız, içi boş şeylere sığınıyor. Bu ülkede bizim tavrımız net. PKK'ya, terör örgütlerine, eline silah alanlara ilişkin duruşumuz belli. Varsa bir şey İçişleri Bakanlığımızdan, devletimizin güzide kurumundan beklentimiz, yapsınlar da işlemleri görelim” dedi.

İBB Meclisi'nin aralık ayı ilk toplantısı Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Meclis 1.Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapıldı.

Toplantıda verilen soru önergeleriyle İçişleri Bakanı Soylu'nun terörle bağlantılı kişilerin İBB'de işe alındığı yolundaki sözler gündeme taşındı. AKP'li Meclis Üyesi Özlem Erol, yeni yönetim döneminde işe alınan ve işten çıkarılan personel sayısına ilişkin verdiği soru önergesinde, Bakan Soylu'nun terör örgütüyle bağlantısı bulunun 557 kişinin işe alındığı iddiasını sordu. AKP Grup Sözcüsü Murat Türyılmaz da “Hepimiz Sayın Bakan'ın görevi hasebiyle söylediklerini ciddiye almak zorundayız. Özellikle de İBB yönetiminin bunu ciddiye alması gerekiyor” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise soru önergeleri ve eleştirilere şu yanıtı verdi:

SAYIN BAKANIN SÖZLERİNİ CİDDİYE ALAMIYORUZ: Gerçekten vahim bir durumla karşı karşıyayız. Bir kere kamuya yakışır bir ciddiyeti herkesten beklemek durumundayız. Biz Sayın Bakan'ın bu sözleri ne yazık ki ciddiye alamıyoruz. 500 küsur kişiden bahsediyor. Birkaç günden beri bazı Ak Parti’li meclis üyesi arkadaşların da sosyal medyada paylaştığı gibi ya da birtakım yandaş basın yayın organlarında ortaya çıktığı gibi sadece 7 kişinin ismi geçiyor. O kadar ciddiyetsiz bir durumla karşı karşıya ki ismi geçen bir arkadaşın, bir vatandaşın büyükşehir belediyesinde bir kaydı bile yok. Böyle bir çalışan bile yok. Giriş çıkış bile olmamış. Bu kadar ciddiyetsiz bir işten bahsediyoruz.

SORUŞTURMALARIN AÇILMASINI BEKLERDİK: Bu ülkenin İçişleri Bakanı'nın bu ülkeyi yöneten iktidar partisinin çok daha ciddi bir şekilde, eğer varsa böyle bir durum üstüne gitmesini beklerdik. Soruşturmalar açılmasını, varsa terörle ilişkileri, ilgili hukuki sürecin başlatılmasını beklerdik. Söylemden başka elimizde hiçbir şey yok. Öyle garip bir durumla karşı karşıyayız.

BİR KİŞİNİN İBB’DE HİÇ KAYDI YOK, DİĞERLERİNİN DE ADLİ SİCİL KAYDI: Mesela, sosyal medyada adı geçen resimleri çıkan ya da o yandaş basında yazılan isimlerin bir tanesinin hiç kaydı olmadığı gibi iki tanesi buraya işe girmiş, arkadaşlarımız incelemişler evrakları eksik olduğu için hemen işten çıkışını vermişler. İşe girenler de Adalet Bakanlığımızdan almış oldukları adli suç belgesini sunmuşlar. Adli sicil kayıtlarını sunmuşlar. Hiçbir tanesinin, hiçbir sicil kaydına rastlanmamış terörle ilişkili. Hiçbir şey yok. Geri kalan dört kişiden üç tanesi mevsimlik işçi kapsamında 696 sayılı kararından bir istinaden taşerondan Ağaç AŞ şirketine geçmiş olan şahıslar mevsimlik işçi statüsünde ve kararname dolayısıyla geçmişler. Onların da herhangi bir adli sicil kaydı yok. Bir tanesi de Boğaziçi şirketimizde temizlikçi olarak çalışıyor. Onun da bir adli sicil kaydı yok, onda da bir suç unsuru yok. Devletimizin bu konulardaki en önemli kurumu İçişleri Bakanlığı’nın biz bu konularda daha ciddi iş yapmasını beklerdik.

TEK DERTLERİ ÜLKENİN GÜNEDİMİNİ DEĞİŞTİRMEK: Tabii ben arkadaşlara böyle "Oslo', "Habur Çadır Tiyatrosu" falan demeyeceğim. Bu konuları niye açtıklarını söyleyeceğim. Tek gerekçesi var, gündem değiştirmek. Ülkenin çünkü gündemi başka bir şey. Bugün ülkemiz ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya. Arkadaşlarımız vatandaşın oluşan bu ciddi gündemine karşı bir şey geliştiremedikleri için kendilerine göre bir algı operasyonu yaparak gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Vatandaşın gündeminde bunlar yok. Vatandaşın gündeminde 14'ün üstüne çıkmış olan dolar, 16 liranın üstüne çıkmış olan euro, TÜİK’in saçma sapan rakamlarla açıkladığı yüzde 58 yüzde 60’a varan enflasyon Ak Parti'nin yönettiği ekonomide 3,5 liraya dayanmış olan ekmek fiyatları, marketlerdeki yangın ve ne yazık ki her geçen gün fakirleşmemiz var. Bunlara çözüm üretemeyenler, bunlara bir şey söyleyemeyenler, vatandaşın günlük yaşamına dokunamayanlar, vatandaşın günlük yaşamını iyileştiremeyenler, bize söylüyorlar ya asıl kendileri o siyasi düşüncelerle, o ideolojik düşüncelerle ve büyükşehir belediyesini nasıl karalarız anlayışıyla bir şey söylemeye çalışıyorlar. Bunların gerçeklikle ile hiçbir ilişkisi yok.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN GÖREVİ BOŞ SÖYLEMLER DEĞİLDİR: Varsa bir şey İçişleri Bakanlığımızdan, devletimizin güzide kurumundan bir beklentimiz var, bir de ricamız var. Yapsınlar işlemleri görelim. Ama ben mesela şunu çok iyi biliyorum, bunlardan da bir şey çıkmaz. Neden? Mesela 31 Mart seçimlerinde yolsuzluk yapıldığı için neredeyse bütün Büyükçekmece ilçesi ablukaya alınmıştı. Binlerce insan sorgulanmıştı, yüzlerce sandık görevlisi sorgulanmıştı. İnsanlar karakollara çekildi ya da polis marifetiyle evlerine gidildi. Hepsinin soruşturması yapıldı. Bir tek kişi davalık olmadı. Bir tek suç unsuruna rastlanmadı. Yine aynı şey İstanbul seçimlerinde de İstanbul seçimlerine ilişkin bir sürü usulsüzlük söylediler. Bir tanesi gerçek değildi, bir tanesi gerçek olmadı. Bir tanesine ilişkin ne soruşturma açıldı ne de dava açıldı. Çünkü bunların hiçbirisi gerçek değildi. Bugün olanlar da aynı şeyler. Ak Parti vatandaşın gündemini değiştirebilmek için gerçekten anlamsız, içi boş şeylere sığınıyor. Bu ülkede bizim tavrımız net. PKK'ya karşı duruşumuz belli. Terör örgütlerine karşı duruşumuz belli. Eline silah alanlara ilişkin duruşumuz belli. Her kim teröre bulaştıysa, her kim eline silah aldıysa onlara karşı duruşumuz çok net. İçişleri Bakanlığımızın gereğini yapmasını bekliyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın görevi de budur. Boş söylemler değildir.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.