CHP’Lİ TEKİN’ "YABANCILARI DOLDURMUŞLAR”

CHP’Lİ TEKİN’ "YABANCILARI DOLDURMUŞLAR”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Halkın Otobüsü” ile Esenyurt’ta esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Halkın Otobüsü” ile Esenyurt’ta esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Bir vatandaş Tekin’e “Hangi iş yerine girdiysem sigorta yapmak istemiyorlar, çalıştırmak istemiyorlar. Yabancıları doldurmuşlar. Bütün devletler burada” dedi. Tekin ise “Burası Birleşmiş Milletler gibi, en az 50 ülkenin vatandaşı burada yaşıyor” karşılığını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Esenyurt'ta esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. “Halkın otobüsü” ile yola çıkan Tekin, burada vatandaşların ve esnafın dertlerini dinledi. Tekin’in, “Personel var ama müşteri yok, nasıl işler” sorusuna bir esnaf; “Çok memnun olmasak da idare etmeye çalışıyoruz. Şu an şartlar çok zor” karşılığını verdi. Tekin ile bir Esenyurtlu arasında şu konuşma geçti:

“Vatandaş: Hangi iş yerine girdiysem sigorta yapmak istemiyorlar, çalıştırmak istemiyorlar. Yabancıları doldurmuşlar, Suriye’yi saymıyorum. Suriyeliye bir şey demiyorum. Bütün devletler burada.

Tekin:Şu an burası Birleşmiş Milletler gibi en az 50 ülkenin vatandaşı burada yaşıyor. İşverenler şundan dolayı yabancıları tercih ediyor. Kapitalizm biliyorsun, kapitalizm deyince paradır. Ucuz çalıştırıyor, sigortasız çalıştırıyor. Allah göstermesin iş kazasında öldüğü zaman sorumluluk taşımıyor.”

Suriyelerinin birinci sınıf vatandaş olduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise "Suriyeliler birinci sınıf vatandaş bizler ise üçüncü sınıf vatandaşız" dedi. 

"HÜKÜMET ÇETELERİN MAFYALARIN ELİNDE"

Bir başka vatandaş, “Çocuklarım 2 yıldır okuldan mahrum kaldı. Ne eve internet alabildik ne de tablet. Vekillerin çocukları Amerika’da okuyor nasılsa” dedi.

Başka bir vatandaşın “Devlet çetelerin ellerine geçmiş, hükümette mafyanın eline geçmiş. Sizin amacınız o parlamentoda nedir” sorusuna Tekin, “Bunların hepsini düzeltmek istiyoruz” yanıtını verdi. Tekin “Bu çeteler bu yolsuzlukların hepsiyle mücadele etmek istiyoruz. Bu meydana benden başka kaç vekil geldi. Abi de 600 kişinin sorumluluğunu bana yükledi” dedi.

Evine internet ve tablet alamadığını söyleyen bir vatandaş, Tekin’e; “Keşke Cumhurbaşkanı burada olsaydı da derdimi ona söyleseydim” dedi. Vatandaşlardan biri de “Derdini ona anlatırsan koluna kelepçe takılır” diye konuştu.

BATILI EMEKLİ DÜNYAYI GEZİYOR BİZİM EMEKLİ MEYDANLARDA OTURUYOR

Tekin bütün şehirlerin meydanlarında emekli vatandaşların özellikle parklarda ve banklarda vakit geçirdiğini söyledi. Tuvaletlerin ücretli olması ayrı bir maliyet olduğunu belirten Tekin “Vatandaş bir kafeye yada kahveye gitmemek için; önüne bir çay gelir, bir kahve gelir diye düşündüğü için zamanın büyük kısmını böyle meydanlarda geçiriyor. Batılı emekliler ne yapıyor dünyayı geziyor. Eline çantası, sırtında çantasını tadınıçıkartıyor” dedi.

Tekin’in yanına gelen küçük bir kız çocuğu ise Tekin’den bebek istedi. Tekin küçük kıza bir bebek hediye etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.