CHP’Lİ TOPRAK: YERLİ BESİCİ İTHALAT DARBESİYLE SIRTINDAN VURULDU

CHP’Lİ TOPRAK: YERLİ BESİCİ İTHALAT DARBESİYLE SIRTINDAN VURULDU

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, iktidarın canlı hayvan ve et ithalatı yapılmayacağını açıklamasına rağmen geçen hafta alınan kararla nisandan itibaren yeniden canlı sığır ithalatı yapılacağını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili , Erdoğan Toprak, iktidarın canlı hayvan ve et ithalatı yapılmayacağını açıklamasına rağmen geçen hafta alınan kararla nisandan itibaren yeniden canlı sığır ithalatı yapılacağını söyledi. Toprak, "Yerli besici ithalat darbesiyle sırtından vuruldu. Bu karar, iktidarın sözüne ve vaatlerine güvenilmezliğin en güncel ve somut örneği olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Toprak, iktidarın geçen yıllarda yüzbinlerce ton kırmızı et ve canlı hayvan ithalatıyla milyarlarca doları yabancı besicilere aktardığını belirtti. Toprak, Tarım ve Orman Bakanı'nın "İthalata gerek kalmadığı, canlı hayvan ithalatının tamamen bitirileceği ve izin verilmeyeceği" açıklamasını hatırlatarak, "Hayvancılık Genel Müdürlüğü geçen hafta yeniden besilik sığır ithalatına izin verildiğini, bu yıl üç dönemde ithalat yapılacağını duyurdu" dedi. İktidarın "artık ithalat yok" sözüne güvenerek besicilik yatırımı yapanlara, kredi, borç alanlara iktidar eliyle darbe vurulduğunu belirten Toprak, "Yabancıülkelerin besicilerine kaynak aktarılırken, yerli besiciler ise ithalat darbesiyle karşı karşıya kalacak" diye konuştu.

"ÜLKE KAYNAKLARI YURTDIŞINA AKITILIYOR"

Toprak, Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nün ilan ettiği ithalat programına göre, Uruguay, Arjantin, Brezilya, Fransa, Belçika ve bazı Afrika ülkelerinden Angus, Şarole, Limuzin, Belçika Mavisi gibi yabancı besilik sığır ırkı canlı hayvanların ithaline izin verileceğini bildirerek şunları söyledi:

"Birçok ülkenin besicilerine kaynak aktarılırken, yerli besiciler ise ithalat darbesiyle karşı karşıya kalacak. Türkiye’de tarım arazilerinin üçte birinden fazlasıüretim dışına çıkarken iktidar Somali’de, Nijer’de 99 yıllığına tarım arazileri kiralayarak milyonlarca dolar ödüyor. Yerli besicilik ve yerli koyun, sığır ırkları teşvik edilip, desteklenerek yerli et üretiminin artırılması, halkın ucuz ve sağlıklı beslenmesini sağlamak yerine her yıl kırmızı et ve canlı hayvan ithalatına kapılar açılıp, ülke kaynakları yurt dışına akıtılıyor.

Sözleşmeli üreticilikle, üreticilerin, çiftçilerin, besicilerin dev market zincirlerinden sonra, devlet tarafından da tamamıyla teslim alınması, üretimden uzaklaştırılması planları reform olarak sunuluyor. Defalarca et ve canlı hayvan ithalatının artık sona erdirildiğini ilan edip, ardından canlı besilik sığır ithalatına kapıların açılması, iktidarın söylem ve eylemlerindeki tutarsızlığın, sözüne ve vaatlerine güvenilmezliğin en güncel ve somut örneği olarak karşımıza çıkıyor.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.