CHP'liler İntihar Eden Alevi Polisin 7 Yemeğine Katıldı

CHP'liler İntihar Eden Alevi Polisin 7 Yemeğine Katıldı

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli beş yıllık polis memuru Erol Uygun, iddialara göre Polis Teşkilatı'ndaki sendikalaşma ve 'Alevi olması' nedeniyle yaşadığı baskılar yüzünden intihar etmişti. Erol Uygun'un 7 yemeğine katılan CHP Amasya Mi

Geçtiğimiz hafta Sultangazi’de bir akrabasının evinde intihar eden Polis Memuru Erol Uygun’un Gazi Cemevi’nde 7 yemeği yapıldı. CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş, CHP İl Genel Meclis Üyesi Sait Çoşkunoğlu, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turan Durmuş ve CHP’li Hüseyin Kara’da 7 yemeğine katılarak intihar eden polisin ailesini yalnız bırakmadı.

.
Sultangazi’deki bir akrabasının evine ziyarete giden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Erol Uygun, sigara içmek için balkona çıktı. Uygun bir süre sonra başına dayadığı beylik tabancasını ateşledi. Kanlar içerisinde kalan 25 yaşındaki polis memuru Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Uygun, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hadımköy Mezarlığı’nda toprağa verilen polis memuru Erol Uygun’un 7 yemeği Gazi Cemevi’nde yapıldı. Polisin annesi, ağabeyi İbrahim Uygun ve aile yakınlarının oldukça üzgün oldukları görüldü.

.

Yemek sonrası intihar eden polis memuru Erol Uygun’un ailesiyle yaklaşık 1 saat görüşen CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin sonuna kadar olayın takipçisi olacağını ve kurulacak olan özel bir komisyonla gündeme gelen “sendikalaşma ve 'Alevi olması' nedeniyle yaşadığı baskılar yüzünden intihar etti” iddialarının araştırılacağını söyleyen CHP Milletvekili Ramis Topal, “Hangi can kendi canına kıya bilir? CHP olarak bu olayın peşini bırakmayacağız. Bu olay aydınlığa kavuşana kadar takipçisi olacağız. Bu olay aydınlığa kavuşursa bundan sonra yapılacak baskıların da önüne geçmiş oluruz.” dedi.

.

CHP Milletvekili Ramis Topal aile fertlerinin açıklamasına göre son günlerde polis memuru Erol Uygun’un psikolojik sorunlar yaşadığını ve ailesine Gazi Mahallesi’nden taşınmak için öneride bulunduğunu söyledi. Topal, “Polis memurunun ailesi Erol Uygun’un çok büyük baskılar yaşadığını söylediler. Polis açısından Gazi Mahallesi’nde oturmanın ne kadar sıkıntılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Alevi vatandaşlara yönelik ülkemizde bir korku düzeni var. Evlerinin işaretlenmesi ve birçok olayda korku düzenin yansımaları görülmektedir. 
Polis Memuru Erol Uygun’un da 7 aydır emniyet teşkilatı içerisinde baskı gördüğü ailesi tarafından bize söylendi. CHP olarak önümüzdeki günlerde polis Erol Uygun’un ailesi ile oluşturacağımız komisyon üyesi Milletvekillerimizle beraber ziyaret ederek, olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.