CHP'liler Kağıthane’de, 20 bin kişiye aşure dağıttı

CHP'liler Kağıthane’de, 20 bin kişiye aşure dağıttı

Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit olması nedeniyle yas ve matem nedeniyle tutulan muharrem orucunun sona ermesiyle CHP Kağıthane ilçe başkanlıgı tarafından Kağıthane meydanından halka aşure dağıtıldı.

 Aşure dağıtımı, aşure kazanı başında yapılan dua ile başladı. Özenle hazırlanan aşurenin dağıtımına geçildi. Vatandaşlar dev kazanlarda dağıtılan aşureye büyük ilgi gösterdi. Aşure kazanları önünde uzun kuyruklar oluştu. Görevliler dakikalarca gelen vatandaşlara kepçelerle aşure dağıttı.

Vatandaşlar, aşure etrafında gördükleri yakınlaşma birlik ve beraberliğin, huzur ve kardeşliğin Türkiye genelinde de hakim olmasını diledi. 

Aşure Dağıtımına, CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Kağıthane ilçe başkanı Av.Zeynel Öztürk,,CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Mehmet Aslan, eski CHP pm üyesi Gülseren Onanç, CHP Gençlik kolu başkanı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız,CHP Pm üyesi  İrfan Önal, Kağıthane halkıyla birlikte.  Gerçek Cumhuriyet Halk Partisi  Kağıthane ilçe örgütü katıldı.
CHP Kağıthane ilçe başkanı Av.Zeynel Öztürk, aşurenin tarihin en ızdıraplı günlerinden biri olan Kerbela olayının bir kez daha hatırlanmasına vesile olduğunu söyledi. 
Sarıyer, Beşiktaş, Avcılar belediyelerinin katkıları ile  20 bin kişiye aşure dağıtımı yapan,  Kağıthane ilçe başkanlıgı, daha sonra vekil ve belediye başkanları ile birlikte Kağıthane pazarında halka ve esnafa aşure dağıttı.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.