Cihan İlim Yeşildağ,”  İlk seçimde iktidarız”

Cihan İlim Yeşildağ,” İlk seçimde iktidarız”

CHP Kağıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ, “Siyasette her zaman şuna inanırım bir başarı hikayeniz varsa bir şekilde o sizi bir yerlere taşıyor” dedi.

İstanbul Ses Gazetesi olarak CHP Kâğıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ’ın görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar ve projelerle ilgili röportaj gerçekleştirdik başkan Yeşildağ bundan sonra da yapacağı projelerle ilgili bilgiler verdi.

PANDEMİ SÜRECİNDE NE TÜR YARDIMLAR YAPTINIZ ?

Başkan Yeşildağ, “Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı vardı bizde yoğun bir şekilde halkımızın yanındaydık sürekli iletişim halinde olduk. Kadın ve gençlik kollarımız ile birlikte halkımıza elimizden gelen yardımı yaptık. Sokak hayvanlarını da unutmadık. İstanbul  Büyükşehir Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu Kağıthane ile yakından ilgilendi. Kağıthane halkına Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan nakdi yardım, tersine göç yardımı, market kartı, halk süt, koli, kurban bayramı yardımı, sen oku adı altına eğitim yardımı, genç üniversiteli eğitim yardımı, tablet dağıtımı, eşya desteği gibi adet ve sayıları bizde olan fakat burada paylaşamayacağımız birçok yardımlar da bulunduk ” dedi.

151697487-1863420137139631-8458241711073911715-n.jpg

KAĞITHANE BELEDİYESİ NELERİ YANLIŞ YAPIYOR?

Spor camiası içinden gelmem nedeniyle profesyonel liglerde bir takımımızın olmaması beni hep üzmüştür diyerek konuşmasını sürdüren başkan Cihan ilim Yeşildağ, “ Büyükşehir Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun gelişi ile 2016 yılında başlanan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Cemal Kamacı Spor Tesisi ve yapımına 2017 yılında başlanan Yeşilce Mahallesi’ndeki Mehdi Sancak Stadını tamamladık. Burada çıkacak takımlarımız ve sporcularımız bizi onurlandıracağına inanıyorum bunlar ilçemiz adına güzel kazançlardır. Kâğıthane Belediyesi 27 Kasım 2018 tarihinde ihalesi düzenlenmiş eski belediye başkanı Fazlı Kılıç tarafında başlatılan, Kağıthane ilçesi Merkez mahallesi Eyüp sultan caddesindeki nostaljik tren yolunun kamu zararı oluşmuştur. İhale 8.850.000 karşılığında bir inşaat şirketine verilmiştir. 7. Ocak 2019 da  başlayan proje 90 günde bitirilmesi planlanıyordu yıl 2021 Mart ayı oldu etrafta tren göremiyoruz.  Şimdi Kâğıthane Belediyesine soruyoruz bu proje neden bitmiyor. İşi tamamlamayan müteahhit firmaya herhangi bir cezai işlem yapıldı mı?  Kağıthane merkez mahallesinde yapılan çok amaçlı kültür merkezi proje bedeli 155.000, proje ihalesi 42.600.000 bitiş tarihi 2017 açılış tarihi 18.04.2019 olmasına rağmen yıkım tehlikesi oluştuğundan 04. 12.2019 da 2.205.300 güçlendirme ihalesi yapılmıştır. Şimdi soruyorum Kağıthane belediyesine bu kamu zararını kim ödeyecek?  Bu işi yapan müteahhit firma ya herhangi bir cezai işlem uygulandı mı? , Proje incelenmeden mi onaylandı, yoksa yapım aşamasında mı projeye uyulmadı. Bu sorularımızın cevabını Kağıthane belediyesi,  bizimle ve Kağıthane halkıyla paylaşması gerekmektedir bunların dışında Çağlayan da yapılan döner kule var.  Çalışmayan yine Çağlayan da  bulunan bir alt geçit var gidip görmek lazım hallerini  içler acısı.  Büyükşehir belediyemiz çocuklarımız için kreş  yeri istedik yazılı olarak halen isteğimizin cevabını alamadık” dedi.

141194050-1838407089640936-3823652775445467708-o.jpg

HALK EKMEK KONUSU HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NEDİR

Başkan Yeşildağ, “ Herkesin gözü önünde yaşanan olaylar var. Pandemi döneminde önünde uzun kuyruklar oluşmaya başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Halk Ekmek, yeni büfe taleplerinin İBB Meclisi’nde çoğunluktaki AKP-MHP grubu tarafından engellenmesi üzerine bir çok mağduriyet yaşanıyor. Bu iş medyaya yansıyınca,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Halk Ekmek büfeleri açılması teklifini, meclis çoğunluğunu kullanarak engelleyen AKP grubu, toplumdan gelen tepkiler üzerine geri adım attı. İBB Meclisi’ndeki AKP grubu, 142 yeni Halk Ekmek Büfesi açılmasına, şartlı olarak evet dedi. Biz ilçemizde kadın kollarımız vasıtası ile 6 binin üzerinde ekmek dağıttık, halen Kâğıthane’ye halk ekmek büfeleri neden açılmıyor diye sormak lazım” dedi.

KAĞITHANE METROSU İLÇEYE DEĞER KATTI MI?

İstanbul’da bu rüzgârı başlatan başta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, İl başkanımız Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’u kazandıran Ekrem İmamoğlu’na, ilçe yöneticilerimize kadın ve gençlik kollarımıza, komisyon üyelerimize, parti emekçilerimize, örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Bu başarı dostlarımız ile birlikte hepimizin. Bu hikayeyi hepimiz yazdık Kağıthane’de bitmeyen bir metro hikayesi vardı. Büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun gelişi ile  M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı Avrupa yakasının ilk tam otomatik sürücüsüz metrosu olarak hizmete açıldı. Tamamlandığında Kabataş-Esenyurt arasında işletilecek olan hattın ilk etabında hizmete açılan Mecidiyeköy-Mahmutbey etabı, yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı Şişli, Çağlayan, Nurtepe Kağıthane, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar ilçelerinden geçmektedir. Bu hatları tamamlayan Kâğıthane ye kazandıran İlçemiz adına Büyükşehir başkanımıza teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı olsun” dedi

140389875-2161296027333776-6009044973526822550-n.jpg

İLÇE ÖRGÜTÜNE MESAJINIZ VAR MI?

Başkan Yeşildağ,”  Sol sosyal belediyecilik adına, halka bireye dokunan sorunlarını çözen aktif belediyecilik adına yapacağımız çok şey var. Büyükşehir belediyemiz tarafından Kâğıthane’ye tüm engellere rağmen kreş, yaşam vadisi, sosyal tesis yapacaktır. Bizler ev ev dolaşıyoruz halkımız ile görüşüyoruz. Eleştiri yerine bizler neler yapacağımızı anlatıyoruz. Onların görüşlerini isteklerini alıyoruz. Her hafta stk ve esnaflarımızı, kanat önderlerini ziyaret ediyoruz. Kadın ve gençlik kolları olarak sokakta çalışıyoruz. Halkımızın bize yoğun bir teveccühü var, üye artışımız çok yoğun, buradan örgütümüze sesleniyorum “ Yerelde İktidarız” parti emekçilerime örgütüme çok güveniyorum, örgütümüz parti çalışmaların içerisinde olsun, Sorunları olduğunda ilçe başkanlığımız herkese açıktır, Millet İttifakı için ‘dostlarımız’ vurgusu yapan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi “Dostlarımız ile birlikte ilk seçimde iktidarız” dedi.

Röportaj: Kasım Aydın

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.