CIOFF GENÇ TEŞVİK ÖDÜLÜ ROZETİN YOLCULUĞU’NUN OLDU

CIOFF GENÇ TEŞVİK ÖDÜLÜ ROZETİN YOLCULUĞU’NUN OLDU

CIOFF 4. Hizmet ve Başarı Ödülleri, Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle sahiplerini buldu. Törende Ataşehir Belediyesi “Genç Teşvik” ödülünü Rozetin Yolculuğu aldı.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyonu (CIOFF) “4. Hizmet ve Başarı Ödülleri” törenine çeşitli kategoride dereceye giren kurum ve kuruluşlar katıldı.

Ataşehir Belediyesi’nin “Sanatı Mahallenize Getiriyoruz” projesinde yetmiş beş çocuğun bir araya gelerek oluşturduğu “Belgesel Dans Tiyatrosu” olan Rozetin Yolculuğu’na CIOFF Genç Teşvik Ödülü’nü verildi. Ödülü Ataşehir Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan aldı. Törende, Rozetin Yolculuğu mini bir gösteri yaparak katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümüne özel olarak hazırlanan ancak pandemi nedeniyle sahnelenemeyen “Rozetin Yolculuğu” isimli belgesel - dans tiyatrosu, ilk kez 22 Nisan akşamı düzenlenen gala gösterisiyle, bir rozetle başlayan ve bizi Cumhuriyet’e taşıyan süreç, çocukların muhteşem dans gösterisiyle hikâye edilmişti. Rozetin Yolculuğu’nun Tarih Danışmanlığını Tolga Gerger, Genel Sanat Yönetmenliğini Şevket Yakupoğlu, Koreografisini Deniz Danış üstleniyor. Müzikler ise yerel ve anonim bestelerden oluşurken, tüm kayıtlar Ataşehir Belediyesi’nin stüdyolarında gerçekleştirildi.

km9u0hlsfcuvzorslpwvj7qa.jpg

ajcu0qgrtxmjrntqvsugl26l.jpg

poqpm7c3ebxk5irdbewojssa.jpg

ktpapedqcyshnq7tv0mxhbu9.jpg

fd1upx8sjuroo9lnaxwgjwgr.jpg

oqIgeibwv2jzlf0c3te1aplr.jpg

hxgzpwblmowcdrkuqu4eyajk.jpg

a03aklhbtgxvlfebi8ts4cjn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.