Çizginin yolculuğunu sergiledi

Çizginin yolculuğunu sergiledi

İllüstratör ve spontan çizgi sanatçısı Ali Gün Yıldırım ‘Bir Çizgi Nereye Gideceğini Nasıl Bilebilir?’ adlı sergisiyle Maltepe’ye misafir oluyor.


İstanbul’da sanatın merkezi haline gelen Maltepe çok özel bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. İllüstratör ve spontan çizgi sanatçısı Ali Gün Yıldırım ‘Bir Çizgi Nereye Gideceğini Nasıl Bilebilir?’ adlı sergisiyle Maltepe’ye misafir oluyor.

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sanatseverlere kapılarını açan sergide Yıldırım’ın ağırlıklı olarak figür ve mekân konulu eserleri yer alıyor. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu olan, uzun yıllar reklam sektöründe art direktör olarak çalışan Yıldırım, yurt içinde ve yurt dışında 13 karma sergide eserlerini sundu. 

Üçüncü kişisel sergisini Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açan Yıldırım sergi açılışında kendisini şöyle ifade etti: “Bir süredir yazdığım metinleri öykülüyorum. Bu sergideki çalışmalarımda spontan (kendiliğinden) çizgilerle oluşturduğum çalışmalarıma  yer verdim.  On ya da on beş dakikada çizdiğim resimler, A4 boyutunda olanları üç ya da dört dakikada çizdim. Doğaçlama oluyor. Ne olacağını ben bile bilmiyorum. Sonra ortaya bir şey çıkıyor. ‘Bir Çizgi Nereye Gideceğini Nasıl Bilebilir’ ismini bundan dolayı verdim.” 

ALİ KILIÇ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Serginin açılışında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Şefi Murat Çilgasit tarafından Yıldırım’a, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç adına günün anısına tabak takdim edildi. Yıldırım “Burası Anadolu yakasının Atatürk Kültür Merkezi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın sanata olan katkılarından dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu. Sergide belli eserlerde resmin çizilirken çekilmiş self video çekimlerini cep telefonundan QR kodu ile okutarak izlenebiliyor. Sergi 25 Nisan’a dek Galeri Maltepe’de ziyaret edilebilir. 

 

Tarih : 20.04.2022 Haber Fotoğrafları

srzfdocxl0vwi4sI6tkg9kdm.jpg

wasmwtdtz7bcnvvda2z4fkqu.jpg

geofhtr8awljdcnidprh63tn.jpg

croaufnmmundshqyxvi4hw7v.jpg

8stewfynm5kxx2upvqIm4ced.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.