Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklere Karşı Farkındalık Çalışması

Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklere Karşı Farkındalık Çalışması

 

Birsuç, aynı zamanda insan hakkı ihlali olan çocuk yaşta erken ve zorla evliliklerile ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri DairesiBaşkanlığı, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile “ÇocukYaşta Erken ve Zorla Evlilikler ve Kadın Sağlığı” ile ilgili eğitim düzenlendi.

19Mayıs Mahallesi’nde açılan Adana Kadın Yaşam Merkezi’nde kadınlara yönelikverilen eğitim, Adana Büyükşehir Belediyesi, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği(KÖVED) ile Kadın Koalisyonu arasında imzalanan protokol kapsamında kurulan,Türkiye Mozaik Vakfı ve Sivil Toplum için Destek Vakfı (STDV) tarafından dadesteklendi.

 

AdanaAile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Yüreğir Sosyal Hizmet MerkeziMüdürlüğü Eğitim Birimi personeli tarafından; Çocuk ve Evlilik Nedir?, ErkenYaşta ve Zorla Evlilik Nedir?, Türk Ceza Kanununda Erken YaştaEvlilik, Dünyada veTürkiye'de Erken Yaşta Evlilikler, Erken Yaşta Evliliğin Sebepleri ve ÇözümÖnerileri Nelerdir? başlıklarıele alındı.

Eğitimde,Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığıpersoneli tarafından ise; kadınsağlığına ve cinsel sağlığa ilişkin detaylı bilgilendirme yapıldı.

Eğitimlerde,çocuk yaşta evliliklerin ve ergen gebeliklerin; başta anne ve bebek ölümleriolmak üzere, düşük, erken doğum, zor doğum, gebelik döneminde bebekte büyümegeriliği, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, doğum sonrası sorunlar gibi pekçok sağlık sorununa neden olduğu vurgusu yapıldı.

Eğitimde ayrıca Adana KadınaÖzgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) yöneticileri tarafından 19 Mayıs MahallesiAdana Kadın Yaşam Merkez’inde meslek elemanları tarafından verilen hizmet veçalışmalar anlatıldı.

Son olarak; kadınlara kadına yönelikşiddetle mücadele bilgilendirme ve kadın sağlığı broşürleri dağıtıldı. Eğitimsoru-cevap etkinliği ile sonlandırıldı. 

47oujlw1mtblpbrgw60aderv.jpg

u9ccoeIa3sjfhbr2l7jnkklo.jpg

yjeqlsoy8wkgr4dtjvvminag.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.