ÇOCUKLARA AFET EĞİTİMİ

ÇOCUKLARA AFET EĞİTİMİ

İBB çocukların afetler konusunda bilinçlenmeleri ve bu konunda duyarlı bireyler olmaları için her yıl afetten korunma eğitimleri düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çocukların afetler konusunda bilinçlenmeleri ve bu konunda duyarlı bireyler olmaları için her yıl Afetten Korunma Eğitimleri düzenliyor. İBB Çocuk Meclisi tarafından organize edilerek, ilk ve ortaokul öğrencilerinin dahil edildiği eğitimlere bugüne kadar yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi her yıl eğitim ve öğretim dönemi boyunca afetlerden korunma eğitimleri düzenliyor.

AFETLER KONUSUNDA BİLİNÇLİ BİREYLER YETİŞİYOR

Afet eğitimleri Türkiye'nin sel, taşkın, deprem, heyelan,  toprak kayması ve çığ gibi doğal afetlerle sık sık karşılaşan bir ülke olması ve İstanbul'un da bu afetlere zaman zaman maruz kalması dolayısıyla gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İBB Çocuk Meclisi işbirliğinde yapılan eğitimlere İstanbul'daki ilk ve ortaokul öğrencileri dahil ediliyor. Çocuklar üzerinde afet bilincinin yerleşmesi, onların olası afetlere karşı hazırlıklı olmaları ve afetler sırasında neler yapmaları gerektiğini bilen bireyler olmaları amacıyla gerçekleştirilen eğitimler bu yıl 2017 - 2018  eğitim ve öğretim yılının tamamlanması ile birlikte sona erdi.

SÖZLÜ VE GÖRSEL ANLATIM İLE TATBİKATLI EĞİTİM

İlk olarak afeti hayatlarının bir parçası olarak görmeleri gerektiğinin anlatıldığı eğitimler AKOM'un eğitim merkezinde uzmanlar tarafından verildi. Eğitimlerde öğrencilere afet öncesi alınması gereken tedbirler ve afet sonrası yapılması gerekenler sözlü olarak anlatılırken, Türkiye ve İstanbul'da yaşanan sel, deprem ve heyelan gibi afetlerden elde edilen videolar ve fotoğraflar izletildi. Hazırlanan sunum ve simülasyonlarla olası afetlerde uygulamalı olarak neler yapılması gerektiğini öğrenen çocuklara tatbikatlar da yaptırıldı.

12 YILDA YAKLAŞIK 30 BİN ÇOCUK KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi afetten korunma eğitimlerini 2006 yılından buyana her yıl düzenli olarak yapmaya devam ediyor. 2015 yılından buyana İBB Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen eğitimlere 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle 134 okuldan 7 bin 377 öğrenci katıldı. Çocuk meclisi eğitimlere son üç yılda 285 okuldan 13 bin 108 öğrenciyi  dahil ederken, Büyükşehir Belediyesi olarak 2006 yılından buyana düzenlenen tüm afet eğitimlerinde 682 okuldan 29 bin 850 öğrencinin bilinçlenmesi sağlandı. 


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.