ÇOCUKLARA TASARRUF DERSİ

ÇOCUKLARA TASARRUF DERSİ

Akbank tarafından Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezleri'nde düzenlenen ‘Ekonominin Kahramanı Çocuklar’ projesi ile Sarıyerli çocuklar hem tasarruf konusunda farkındalık kazanıyor hem de birikime özendiriliyor.

Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) Bağlar Şubesi’nde Akbank’ın sponsorluğunda ‘Ekonominin Kahramanı Çocuklar’ projesi etkinliği düzenlendi. İlkokul öğrencilerine tasarruf konusunda bilinç ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleşen etkinlikte, çocuklara eğlenceli oyunlarla harçlıklarını yardım ve tasarruf için kullanabilecekleri anlatıldı. Etkinliğin sonunda birer ekonomi kahramanı olarak sertifikalarını alan çocuklara,tasarruf etmelerine yardımcı olmak amacıyla kumbara ve öykü kitabı hediye edildi.

 

HEM EĞLENCELİ HEM EĞİTİCİ

 

2012 yılında başlatılan projenin Süreç Yöneticisi Sibel Yılmaz, proje ile finansal okuryazarlığın artması ve tasarrufun teşvik edilmesini amaçladıklarını belirtti. Yılmaz, “Burada gönüllü olarak çocuklara ekonomi nedir, nasıl tasarruf yapılır, nasıl birikim sağlanır bunları anlatıyoruz. Oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz. Oynadığımız oyunlarla bilinçlenen çocuklar tasarrufa eğilimli hale geliyor. Etkinliğimiz çocuklar için eğitici, geliştirici ve zevkli oluyor” dedi.

 

TASARRUF BİLİNCİ AŞILANIYOR

 

SAGEM Bağlar Şubesi Sorumlusu Tülay Yılmaz ise Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezleri’nde çocuklara ders desteğinin dışında sosyal sorumluluk bilincini de aşıladıklarını söyleyerek, “SAGEM olarak çocuklarda farkındalığı arttırmak için etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. ‘Ekonominin Kahramanı Çocuklar’ da bunlardan bir tanesi. Bu etkinlikle çocuklarımıza tasarrufu öğretiyoruz. Etkinliğimizi İki şubemizde gerçekleştirdik. Yaklaşık 200 çocuk etkinliğe katılım gösterdi” dedi.


Kaynak: Sarıyer Belediyesi








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.