“ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN ATAŞEHİR” İÇİN İLK TOPLANTI YAPILDI

“ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN ATAŞEHİR” İÇİN İLK TOPLANTI YAPILDI

Çocukların geleceklerine güvenle bakabilmeleri, katılım haklarını kullanmaları ve yaşadıkları kent için karar alma süreçlerine aktif rol alabilmeleri için amacıyla kurulan Ataşehir Çocuk Meclisi, Belediye Birim Müdürleri ve ailelerin katılımlarıyla Erdal Eren Kültür Merkezi’nde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çocuk dostu şehirlerin hazırlanmasına katkı sunmak isteyen Ataşehir Belediyesi, Kent Konseyi ile ortaklaşa kurdukları Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısını çok sayıda çocukla birlikte gerçekleştirdi. Toplantıda, Ataşehir’de yaşayan çocuklar, Ataşehir hakkında yapılacak projelere katkı sağlamak için görüşlerini, düşüncelerini ilettiler ve birçok farklı konuda çözüm önerilerini sundular.

Toplantıda, Ataşehir’in 17 mahallesinde yaşayan, 80 okulda ve çeşitli Ataevleri’nde eğitim alan, yaşları 9 ile 13 arasında olan çocuklar, kurulan 7 farklı masada bir araya gelerek atölye çalışmasına katılarak aktif rol aldılar.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Kültür ve Sosyal İşler, Kadın ve Aile Hizmetleri, Muhtarlık İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlükleri hakkında bilgi alan çocuklar, belediyenin çalışmaları ve hizmetleri hakkında da fikir sahibi oldular.

Sonrasında ise; Çevre, İklim Değişikliği, Sıfır Atık, Kültür - Sanat - Sosyal Etkinlikler, Hayvan Hakları, Kentsel Tasarım - Parklar, Toplumsal Eşitlik - Dayanışma ve Barış masalarında belirlenen konuların tartışıldığı bir oturum gerçekleştirildi. Toplantının devamında da çocuklara, nasıl bir Ataşehir istedikleri, çözüm önerilerinin neler olduğu ve hayallerinde yaşamak istedikleri kentin nasıl olmasını istediklerine dair sorular yöneltildi. Çocukların paylaştıkları fikirler ilgili müdürlüklerle paylaşıldı.

 

 

 

nprus8qp9tglkdxm2xe7nvih.jpg

nw2o1vfqlcjsuj4gpIuxydc6.jpg

k3spewdvz1okhl0x4adp6uya.jpg

9cflrIkathu0hp1rc8vt2yzx.jpg

prjz5wy2wt4mfuzehgkhkoc8.jpg

hea0zq4m7rnqup9wdxlgjskb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.