COVID-19 İşe Alımın İşleyişini Nasıl Değiştirdi

COVID-19 İşe Alımın İşleyişini Nasıl Değiştirdi

Koronavirüsün ortasında, dünya tüm sektörlerde belirsizlikle karşı karşıya kaldı ve işe alım da farklı değildi

Koronavirüsün ortasında, dünya tüm sektörlerde belirsizlikle karşı karşıya kaldı ve işe alım da farklı değildi. Bu küresel sağlık krizi işe alımları nasıl değiştirdi ve tüm bunlar bittiğinde yetenek kazanımı nasıl düzelecek? İşte COVID-19'un işe alım sürecini kısa sürede nasıl değiştirdiği.
COVID-19 ülkeyi ve dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken, işletmeler benzeri görülmemiş zorluklar karşısında üretken kalmanın yollarını arıyor. Personel prosedürlerini yönetmek, çalışan sayısını artırmak veya azaltmak ve iş yüklerini sürdürmek, çalışanlarını, müşterilerini ve halkı korumaya çalışan birçok işletme için uzak bir süreç haline geldi.
Pandemi, işgücünün büyük bir bölümünü tahmin etmediğimiz şekilde değiştirdi. Yapabilen kuruluşlar için, CDC tarafından önerilen sosyal mesafe önlemleri, uzaktan çalışmayı yeni norm haline getirdi. Personel, oturma odalarını çalışma alanlarına dönüştürüyor, genellikle çocukları ve kişisel yükümlülükleri aynı anda yönetiyor. İşletmeler, bu sismik değişime nasıl uyum sağlayacakları ve bu değişime nasıl ayak uyduracakları konusunda zor kararlarla karşı karşıya kalıyor ve işe alım uygulamaları da bunlara bağlı olarak değişim gösteriyor. Bu süreçte iş bulmak da oldukça zor hale geliyor. İş arayanlar, hangi alanlara yönelmeleri gerektiğini işe alım trendlerine göz atarak bulabilirler.

COVID-19 sonrasında işe alım trendleri

Yükselen Trendler

Gerçek mekanda faaliyet gösteren perakendeciler gibi bazı sektörler koronavirüs pandemisi tarafından yok edilirken, diğerleri talebi karşılamak için işe alımları hızlandırıyor. Sağlık hizmeti sağlayıcıları, sistemler halihazırda görülen veya tahmin edilen en kötü durum senaryolarına hazırlanırken, personel seviyelerini artırmak isteyen en büyük sektörler olabilir.

Büyük marketler, bakkallar, eczaneler ve zincirler gibi pandemi sırasında açık kalan temel perakendeciler, talebi karşılamak için uygun ölçekte işe alım yapıyor. Personel seviyelerini korumaya ek olarak, birçoğu personel üyeleri için daha fazla kesinti veya esnek programlara izin vermek için çalışan sayısını hızla artırıyor.

Düşen Trendler

Seyahat, restoran ve konaklama sektörleri virüsten en çok etkilenen sektörler arasında yer alıyor. Pandemi, uluslararası otel ve restoran zincirlerinden havayollarına ve aile tarafından işletilen yerel restoranlara kadar, dünyanın her yerinde işten çıkarmaları zorunlu kılıyor.

Bazı restoranlar, salgın sırasında marjinal olarak ayakta kalmalarını sağlayan teslimat seçenekleriyle hızlı bir şekilde dönmeyi öğreniyor. Bu şirketler için hangi personelin gerekli olduğunu veya yeni rollere alınabileceğini değerlendirmek kilit nokta olacaktır.

Otel endüstrisi için COVID-19'un etkileri çok geniş kapsamlı ve uzun vadeli olabilir. Bazı endüstri liderleri, açık kalmayı başaran bu otellerin tamamen iyileşmesi için beş yıl gerekeceğini tahmin ediyor. Bazıları, havayolu endüstrisinin yarısının salgın tarafından yok edilebileceğini öne sürüyor. Seyahatteki geri çekilmelerin dalga etkisi, büyük holdinglerden havalimanlarında ve ötesinde malzeme ve hizmet sağlayan küçük üretim ve hizmet kuruluşlarına kadar bir dizi başka işletmeyi etkiliyor.

Barlar ve eğlence mekanları da virüs yüzündenbüyük bir etki görüyor. Zorunlu olmadığı düşünüldüğünde, çoğu salgın sırasında kapılarını kapattı.Yemek servisi yapanlardan bazıları için teslim alma bir seçenek olabilir, ancak birçoğu için işletmeler kapalı ve son derece hassas işçiler sıkıntıyı hissediyor. Bunların çoğu, salgın sırasında geliri ikame etmek için toplu sanal işe alım etkinlikleri arıyor olabilir.

Sonuç Olarak

Pandemi sürecini göz önüne alarak size uygun olabilecek iş fırsatlarını nasıl bulacağınızı bildiğiniz sürece, kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde olacaktır. Başvurmadan önce, en çok hangi alanlarda çalışmak istediğinizi ve nedenini belirlemelisiniz. Gelecekteki işverenleri etkilemek için bu alanları şimdi araştırarak işe koyulun.

Önceki iş deneyiminin sizi belirli bir sektörde kalmaya zorlamadığını, aksine size çeşitli beceriler kazandırdığını unutmayın. Konfor bölgenizin dışında bir şeyler aramakta özgür olun.

Başvurular için hazırlayacağınız özgeçmişler de işe uygun biçimde olmalıdır. Özgeçmişiniz boyunca, özellikle ilgili iş tanımlarında görmüş olabileceğiniz anahtar kelimeleri yoğun bir şekilde serpiştirin.  Son olarak, tüm olası açıkları ortaya çıkardığınızdan kesinlikle emin olmak için alternatif iş unvanları arayın. Bu web sitesi gibi bir siteden anahtar kelimelerinizi nasıl zenginleştireceğinize dair daha fazla ipucu alın.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum