Cumartesi Anneleri, Sesini sosyal medya üzerinden duyurdu

Cumartesi Anneleri, Sesini sosyal medya üzerinden duyurdu

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanması nedeniyle eylemlerini sosyal medya üzerinde yapmaya devam ediyor.

Cumartesi Anneleri, koronavirüs salgını nedeniyle 817. hafta açıklamasını da sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdikleri canlı yayınla yaptı.

817. haftada kayıp yakınları, 21 Kasım 1980’de İstanbul Saraçhane’de gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hayrettin Eren’in akıbetini sordu.

Bu haftaki açıklamada Eren Ailesi adına Cemile Eren, Faruk Eren ve İkbal Eren Yarıcı konuştu.

Hayrettin Eren’in ablası Cemile Eren, geride bıraktıkları 40 yılı, “daha dün gibi” diye tanımladı ve sözlerinin devamında “Hayrettin Eren güzel bir dünya kurmak istedi. Yeni nesillere güzel bir gelecek istedi. Bunu ‘suç’ saydılar, yok ettiler. Bunlar bir suç değildi. Anneleri, babaları acılar içinde bıraktılar. Babam son nefesine kadar ‘Oğlum Hayrettin’ dedi, annemin son nefesine kadar Hayrettin ağzından düşmedi” dedi.

Kayıp yakınlarının, Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları bir saatlik eylemin dahi devlet tarafından çok görüldüğüne dikkat çeken Yarayıcı, “Bunları yapanların vicdanı rahat mı?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.