CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN, FATİH PORTAKAL’A SUÇ DUYURUSU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN, FATİH PORTAKAL’A SUÇ DUYURUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukat Ahmet Özel, FOX TV sunucu Fatih Portakal hakkında attığı twit nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sunucu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel suç duyurusu hakkında yazalı açıklama yaptı ve şunları söyledi:

“Bugün kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamalarda bulunmuş, milli dayanışmanın önemini vurgulamış, gönüllülük esasına dayalı kampanyaya gösterilen teveccühten bahsetmiş, alınan tüm tedbirleri açıklamış ve tarihsel bir örneklik olarak Tekalif-i Milliye Kanunundan bahsetmiştir. Fatih Portakal isimli haber sunucusu attığı tweet ile Sayın Cumhurbaşkanımızın kastetmediği ve söylemediği birtakım iddialarla tasarruf ve mevduat sahiplerinden zorla para isteneceği yönünde beyanlarda bulunmuştur. Bunlar tamamen yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadelerdir. Bu nedenle Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Portakal son twittinde şu ifadeleri kullanmıştı: "Tekalifi Milliye hatirlatılıp 'zor gunlerden geciyoruz' denilerek mevduati veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermis bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.