Cumhuriyet coşkusu Erol Evgin konseriyle zirve yaptı

Cumhuriyet coşkusu Erol Evgin konseriyle zirve yaptı

Cumhuriyetimizin 100’üncü gurur yılının şanına yakışır biçimde kutlandığı Büyükçekmece’de, 100 metrelik Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle yürüyen binlerce vatandaş Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

 

Gecenin finalinde sahne alan sevilen sanatçı Erol Evgin konseriyle Cumhuriyet coşkusu zirve yaptı.

 

7’den 70’e binlerce kişi yürüdü

 

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında Büyükçekmece Kordonboyu’nda binlerce vatandaşın Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle gerçekleştirdikleri fener alayı renkli görüntülere sahne oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katımıyla gerçekleşen yürüyüşe, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti geçmiş dönem Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke, 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de eşlik etti. 100 metrelik dev Türk bayrağının açıldığı yürüyüşe katılan 7’den 70’e binlerce Büyükçekmeceli, marşlar söyleyerek Cumhuriyet’in 100’üncü gurur yaşını doyasıya kutladı.

 

Cumhuriyet kutlamaları ödülle taçlandı

 

Deniz üzerinden yapılan havai fişek gösterisinin ardından yürüyüş Büyükçekmece Belediye Kent Meydanı’nda son buldu. Büyükçekmece Belediye binası üzerinde gerçekleştirilen “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu Mapping Video gösterimi belediye meydanını dolduran vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 86 ülkenin oybirliğiyle “Dünya Yıldızı Festivali” ödülüne layık görüldü. Gecede Uluslararası Dans Federasyonu Genel Sekreteri Emil Dimitrov tarafından ödül Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e takdim edildi.

 

Erol Evgin’den muhteşem konser

 

Tiyatro sanatçısı Defne Yalnızoğlu yönetimindeki oratoryonun ardından Türkiye’nin güçlü seslerinden Erol Evgin sahne aldı. Sanatçı yıllara meydan okuyan ve çok sevilen şarkılarını konser alanını dolduran hayranlarıyla birlikte seslendir. Konser alanını dolduran binlerce hayranına unutulmayacak bir gece yaşatan Erol Evgin, sahneye davet ettiği Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi.

 

“Daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyetin 100’üncü yıl etkinlikleri çerçevesinde yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla bir fener alayı gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi: “Şimdi de Erol Evgin konseri başlıyor. Onun öncesinde Cumhuriyetin bize bahşetmiş olduğu güzel bir ödül aldık. 86 ülkenin oybirliğiyle Büyükçekmece 24, Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali “Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali” ödülüne layık görüldü. Bu Cumhuriyetimizin eseridir. Ve onu hakiki sahibi gençlere teslim ettik. Cumhuriyetimizi kurup bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını şükranla, minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizi yükseltmek için, demokrasi ile taçlandırmak için daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı Türk milletine ulusumuza kutlu olsun.

 

“Atatürk olmasaydı biz bugünü yaşayamazdık”

 

Cumhuriyetin 100’üncü yıl coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlar duygularını şu şekilde dile getirdi:

Nefise Kaya: Bugün Atatürk olmasaydı biz bugünü yaşayamazdık. Nice yüzyıllara hepimiz için arkadaşlar. Bunu Atatürk’e borçluyuz hepimiz Atatürk’e borçluyuz bugün ki yaşamımızı, şimdi ki gelenlere değil onlar hazıra kondu Atatürk yoktan var etti.

Merve Öcal: Bugün çok mutluyuz. Yüzüncü yılı görmek nasip oldu bize ve belediyemiz bize böyle bir organizasyon yaptı, gerçekten istediğimiz gibi oldu, yani şuanda kelimelerle tarif edemem heyecanımı gerçekten çok mutluyuz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.