Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de Konuştu: “Milletin Derdi ‘DEM’ Değil ‘Zam’dır, Bu Zammı Alacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de Konuştu: “Milletin Derdi ‘DEM’ Değil ‘Zam’dır, Bu Zammı Alacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, emeklileri insani koşullardan uzakta yaşamak zorunda bırakan Cumhur İttifakı ortaklarına çağrıda bulundu. Genel Başkan Özgür Özel, “Buradan Devlet Bahçeli’ye de Erdoğan’a da sesleniyoruz. Ağzınıza dolamışsınız. DEM, DEM, DEM. Milletin derdi DEM değil zam, zam, zam. Bu zammı alacağız” dedi. Genel Başkan Özel ayrıca, “Davetim üniversite öğrencilerine. Davetim Halkçı Liselilere. Davetim kadınlara. Davetim gençlere. Davetim plazalarda çalışan, emeği sömürülen beyaz yakalılara. Davetimiz genciyle yaşlısıyla, Alevisiyle Sunnisiyle, Kürdüyle Türküyle bu memlekette yaşayan bütün güzel insanlara. Hep birlikte sandıkta buluşacağız, ülkemizi dürüst, çalışkan, temiz yerel yönetimlerle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına, sekizinci ölüm yıl dönümü geride kalan eski TBMM Başkanvekili Kamer Genç’i anarak başlayan Özel, “Biz, ilk milletvekili olduğumuz günlerde Kamer Bey’in yakınında oturmak, sohbet etmek, onunla fotoğraf paylaşmak, biz genç milletvekilleri için kolay kolay elde edemeyeceğimiz bir heyecandı. Sonra Kamer Ağabeyle 4 yıl boyunca birlikte çalıştık. Sonuna doğru hastalandı. O süreçte hep onunla birlikte olan bizlere ‘Bakalım seneye beni nerede bulacaksınız, ben aranızda olmam’ dediğinde söz vermiştik. 2016 yılının 22 Ocak’ında 2,5 metre karın, tipinin altında ona söz verdiğimiz gibi Nurettin Demir, Veli Ağbaba ve ben ellerimizle onu toprağına grubumuz adına teslim ettik. O günden bu güne her 22 Ocak’ta biz oradayız. Her 22 Ocak’ta grubumuzdan çok sayıda arkadaşımız orada oluyor. Biz hem Kamer Ağabey’e özlemimizi ve vefamızı dile getiriyoruz. Hem söylediği sözün arkasında duran, bir kelime eksik konuşmayan, bir adım geri atmayan, bir santim eğilmeyen çünkü biz bir santim eğilirsek birilerinin bu milleti diz çöktüreceğini bilen, hem kararlı, güçlü, inatçı siyasetin timsali. Cumhuriyet’in ne demek olduğunu hepimize hatırlatan bir hayat hikayesini orada tekrarlıyoruz. 1940’ta doğuyor Kamer Genç, ilkokul çağına kadar kendi deyimiyle keçi kovalıyor. ‘Sonra bir karar verilir burada’ diyor, ‘Çocuk keçinin peşinden mi gidecek, okula mı gidecek’ diye. ‘Ben’ diyor ‘Okula gittim.’ Karda kışta, yürüyerek gidiyor. Senelerce yatılı okulda kalıyor. Ama en sonunda 1940’ta Tunceli’nin Nazımiye ilçesinin Ramazan Köyünden bir çocuk çıkıyor ve geliyor Danıştay’da tetkik hakimi, TBMM’de milletvekili oluyor. Aslında Cumhuriyetin, coğrafyanın dezavantajlarına rağmen nasıl bir fırsat eşitliği yaratabildiğini hepimize gösteriyor. Bugünlerde ise aynı mahallede belki doğan ama bir tanesi mahallenin gecekondu kısmında, bir tanesi yeni yerleşime açılmış yeni bloklarda doğan iki çocuk birbiri ile aradaki farkı kapatamayacak kadar geriden başlıyor. Bugün gelen bu eşitsizliği 1940’ların Ramazan Köyündeki Kamer Genç’in hayat hikayesini görünce Cumhuriyetin ne demek olduğunu, Cumhuriyetin kazanımlarının ne demek olduğunu, Cumhuriyete halkçılık ilkesi üzerinden sarılmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Ben Kamer Genç’i hepimiz adına bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Diyorum ki, ‘Yaşasın cumhuriyet.’” İfadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:


pqczumw9ddrhjyxqvf3s5Ige.jpg

q5b0lfgmsvau4xpa7ro9no1w.jpg

dta79q4lgvolazhy68m2hcbs.jpg

nbyw8m4hbtadeysvpnjrqzp3.jpg

uvcna9ix8qlfd3oteIvb2bhp.jpg

e0p3lfnbgc6iuvbwfrced2ja.jpg

qpyg61evct4lxkrsyrwnkhud.jpg

xsnnlt54gjiatruborf8w9hk.jpg

z8s5v0meyxzfjntrnpvwxklg.jpg

wnbgs4fp51axuboI8qyr7hvl.jpg

mpefpzhdcvbkyd7btnjargw2.jpg

tqlhs8pcnzIz3e7kvtwilwum.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.