Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, DİSK Genel Kurulu’na Katıldı: “Vergide Adalet Talebini Sahipleniyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, DİSK Genel Kurulu’na Katıldı: “Vergide Adalet Talebini Sahipleniyoruz”

“1 MAYIS’TA TAKSİM’İ KURTARACAĞIZ”

“FABRİKATÖR İLE İŞÇİ TÜKETTİĞİ HER ŞEYE EŞİT VERGİ VERİYOR”

“TÜRKİYE İTTİFAKI” ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Toplanan 100 liralık verginin 68 lirası toplanırken fabrikatör müsünüz, fabrikada işçi misiniz? Aranızda hiçbir fark yok. Kullandığınız elektriğe, benzine, mazota, aldığınız ekmeğe, tükettiğiniz her şeye eşit vergi verirsiniz. Fabrikanın sahibi ile işçisi. Hatta sokaktaki işsizi, emeklisi, Türkiye’nin en zengini ile aynı vergi sistemine tabi. Toplam verginin, 100 liranın 68 lirası buradan elde ediliyor. Peki kalan 32 lirasına ne oluyor? 32 liranın da 3’te 2’si maaşlardan kesiliyor” dedi. Genel Başkan Özgür Özel, “Biz Taksim’in esaretini 1 Mayıs’ta hep beraber bunların elinden almak için siyasi muhalefet, toplumsal muhalefet ve sendikalarla beraber omuz omuza 1 Mayıs’ta Taksim’i bunlardan kurtarabiliriz, kurtaracağız. Ardından örgütlenmenin önündeki bütün engeller için hep birlikte mücadele edeceğiz. Daha örgütlü, güçlü ve ne istediğini bilen, tuttuğunu koparan işçi sınıfının mücadelesine CHP olarak olanca gücümüzle destek vereceğiz” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK 17’nci Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Genel Başkan Özel, burada yaptığı konuşmada DİSK’i ve taleplerini sahiplendiklerini kaydetti. Özel, “Kurulduğu 1967 yılından beri büyük bir emek, mücadele vermiş, çok önemli bedeller ödemiş, biraz önce de saygıyla andığımız, yüce hatıraları önünde saygı duruşunda bulunduğumuz, kurucu genel başkan Kemal Türkler ve bu uğurda mücadele sırasında kaybettiklerimizin önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum. 1970’lerde CHP’nin yanı başında, onunla birlikte hem mücadele eden, hem destek veren, hem mücadelesine destek gören ve 1970’lerdeki muhteşem kazanımları, direnişleri gerçekleştirmiş olan, 1980’de CHP gibi kapatılan, yöneticileri yargılanan, idamla yargılanan ama o günden bugüne, kurulduğu günden bugüne kadar geri adım atmayan, susmayan, teslim olmayan, eğilmeyen, eğilirse, teslim olursa önce Türkiye işçi sınıfına, sonra tüm Türkiye’ye diz çöktürüleceğini bilen DİSK’in ilk günden bugüne kadar mücadelesini sürdürmüş, bugün de sizler tarafından bu salonda temsil edilen herkesin karşısında saygı ile eğiliyorum. İyi ki varsınız” diyerek sözlerine başladı.

“ENFLASYON ODAKLI ÜCRET ZAMMI, EMEK HIRSIZLIĞIDIR”

“Elbette, sendika adını taşıyan, kağıt üzerinde ya da gerekli şartları sağlayarak ancak kayıt altında bulundurdukları üyelerinin hakları ve menfaatlerini korumak, toplumun menfaatini korumak yerine siyasi iktidarı meşrulaştırmak üzere çaba sarf edenlerin kötü örnekleri bir yana” diyen Özel, “Ya da sadece faydacı bir yerden ve işin ruhunu yakalamadan, özünü terk ederek sendikacılık yapanlar bir yana. Sadece ve sadece ücret sendikacılığına indirgenmiş birtakım olumsuz tutumlar bir yana. DİSK, bütün zorluklara, karşısında ortaya çıkan kamu, devlet gücüyle, her türlü baskı ve yıldırmaya karşı önemli bir mücadele veriyor. Elbette ücret sendikacılığı yapmıyor ama ücretin fevkalade bir siyasi talep olduğunu bilerek, haklı bir talep olduğunu bilerek önemli bir mücadeleyi sürdürüyor ve dile getiriyor. Bir yandan ‘Biz işçimizi, emeklimizi enflasyona ezdirmiyoruz’ diyen, ‘Hiçbir zaman ezdirmedik’ diye bir büyük yalanı ısrar ile tekrar edenler var. İşin o tarafına da ayrıca değinmek istiyorum. Ama esas mesele bugün sadece ve sadece enflasyon odaklı bir ücret zammı sisteminin aslında ne büyük bir emek hırsızlığı olduğunun altını çizmek lazım” ifadesini kullandı. TÜİK eliyle emekçilerin yok sayılan maaş farklarına dikkati çeken Özel, “En başta TÜİK verileri var. Ben onu zaman zaman da mizahen Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu diye açıyorum. Bu istatistik kurumunun rakamlarına göre bugün enflasyon yüzde 64. Oysaki bağımsız ENAG’ın yaptığı çalışmalara göre yüzde 129. Yani sadece enflasyona endeksli ücret artışını sorunlu bulmakla birlikte, onu kabul ettiğimiz durumda bile sadece TÜİK’in yaptığı manipülasyonlar, aleyhe ölçümler yüzünden ortada son alınan yüzde 49’luk zam duruyor. Ama bir tarafta yıllık yüzde 129’luk enflasyon duruyor. Bunu ENAG hesaplıyor dinlemiyorlar. DİSK-AR’ın ben düzenli olarak yaptığı bütün çalışmaları takip ediyorum. Oradaki rakamları ifade ediyoruz, kabullenmiyorlar. Dün çok enteresan bir şey oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene yaklaşan ramazandan dolayı, tanımı 1 kişinin karnını doyurması için gerekli 1 günlük ihtiyaç, para olan fitreyi Diyanet İşleri Başkanlığı geçen sene 70 lira olarak hesaplamıştı, dün 130 lira olarak ilan etti. Bir yandan TÜİK kurumu orada duruyor, bir yandan da Diyanet İşleri Başkanlığı bu ülkede bir kişi oruç tutamıyorsa, kendisi yerine oruç tutan bir kişinin fitresini vermek, onun bir günlük gıda ihtiyacını karşılamak için gerekli parayı 130 lira olarak hesaplıyor” dedi. Vatandaşların artık temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığı ücretlerle yaşamak zorunda bırakıldığını kaydeden Özel, şunları söyledi:


jipdeuxargxy6hb7cdhysvnt.jpg

fdhp3ldqak9yc7nzuvgqoyaj.jpg

i9e7mkhsuctjvpvmjthlpz8a.jpg

elnyhst0xrf8sqkfhvca7beq.jpg

k3hnoxvpmgdezxa8ifnromrz.jpg

p5ucy0e1m8gtjIzvbknqtouj.jpg

3Iaxwtupbmo8nhlype2fjrku.jpg

ds4qvtxoansniargkmmjhz6j.jpg

lIo2jmfor9qhgsbtxcesadwr.jpg

3svrywuaxwepck6gh48mIf2q.jpg

hczIdojfebgyovxe3u40qtry.jpg

fjdohweycIqan6zmb9qsluer.jpg

1bfhzcwv5qsbiz4jlpnlymq2.jpg

890gfghfmoblqoyymikbape1.jpg

kwe9a14okwfvh6sjroc7ymgl.jpg

tf0kjneuvyhzkc6h27qtd1yp.jpg

muqjktyzcx41oaIxjlpnksp3.jpg

xft1uthukder0d4p5sj7mljg.jpg

ldzy1bmsh8fkzmkuphq9enaa.jpg

vrgdzq5o7w2hcdo4krlgtyaf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.