Cumhuriyet'in 100. Yılına Armağan Dev Atatürk Anıtı

Cumhuriyet'in 100. Yılına Armağan Dev Atatürk Anıtı

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla hazırladığı 10 metre yüksekliğinde Atatürk Anıtı’nın açılışını yaptı. 

Başkan Alper Taşdelen, "Anıtımız, Cumhuriyet’in evi Çankaya’ya çok yakıştı.”

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamaları kapsamında Eskişehir Yolu’na inşa ettiği dev Atatürk Anıtı’nın açılışını yaptı. 10 metre yüksekliğinde Atatürk silueti ile birlikte toplam 12 metrelik Anıt törenle açıldı.

Atatürk Anıtı açılışında konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Biz Atamızı hem çalışarak, hem düşünsel olarak hem de fikir bazında savunuyoruz. Ama aynı zamanda Atatürk adını silmeye çalışanlarla karşı yurtsever ve Atatürkçü olarak anıtlarımızda, tesislerimizde adını yaşatmak için gereğini yapıyoruz. Atatürk sevgisini yüreğimizden almaya hiç kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecek. Anıtımız hem yerine çok yakıştı hem de Cumhuriyet’in evi olan Çankaya’ya çok yakıştı” dedi. 

YENİ BELEDİYE BİNASI MÜJDESİ

Anıtın yapıldığı alana yeni dönemde Belediye Binası yapacaklarının müjdesini veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Başkanlık binamızın temelini önümüzdeki dönem atacağız ama Anıtı’nın açılışı bugün yapıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Nice 100 yıllara diyorum. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.

1dIn07ojwjcrvmcvy8i6pzku.jpg

ak3b6rdlxojfqcomvswycgqm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.