Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük kupalar sahiplerini buldu

Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük kupalar sahiplerini buldu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti, bağımsızlığımızın simgesi Cumhuriyetimizin 100. yılında daha da anlam kazanan Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları, yılın son Grup 1 mücadeleleri olarak yarışseverlerle buluştu.

 

43. Cumhuriyet Koşusu’nda zaferin adı Deniz Efe

Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, 1600 metre çim pistte 3+ yaşlı safkan Arap atlarının mücadelesine sahne oldu.

Arif Çelik’in sahibi olduğu, Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi Deniz Efe (Altaha - Ahubere / Caş), jokeyi Ahmet Çelik ile bu önemli sınavda zafere uzanarak 8’inci Grup koşu galibiyetine imza attı. Fırat Turan tarafından antrene edilen 4 yaşındaki kır at, son olarak Kanuni Sultan Süleyman Koşusu’nu (G1) kazanma başarısı göstermişti.

2023 yılı Cumhuriyet Koşusu’nu (Açık-G1/DHT/TR) izlemek için tıklayınız.

Tabelanın ikinci basamağına Ayhan Kurşun idaresindeki Cancaner (Turbo - Merza / Caş) yerleşirken, Hüküm (Uçanbey - Rabia / Odinhan) Vedat Abiş’le üçüncülükte, Muallim Halim (Turbo - Delidemir / Demirkazık) Sadettin Boyraz’la dördüncülükte, Boğaz Çocuğu (Cangıl - Caşdanay / Caş) da Ercan Çankaya’yla beşincilikte kendine yer buldu.

Deniz Efe’nin 1.45.86’lık dereceyle kazandığı koşuda farklar 2 Boy - 4 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Yarışın ardından düzenlenen törende, Ankara Valisi Vasip Şahin, kazanan safkanın sahibi Arif Çelik’e kupasını takdim etti.

Safkanın antrenörü Fırat Turan’a plaketini, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Ebubekir Gizligider takdim etti.

Kazanan atın jokeyi Ahmet Çelik’e de plaketini Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur verdi.

Törene Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge ile Yozgat Milletvekili ve Kulübümüz Asli Üyesi Lütfullah Kayalar da katıldı.

 

85. Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda galibiyete ulaşan Taylolo oldu

Türk yarışçılığının en uzun geleneklerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Koşusu, 1939’a uzanan tarihine bu yıl 85’inci sayfasını ekledi. 3+ yaşlı 12 safkan İngiliz atı, bu zorlu randevu için 2400 metre çim pistte bir araya geldi.

Hikmet Ayna tarafından yetiştirilen ve Bayram Tanrıverdi’nin sahibi olduğu Taylolo (Three Valleys - Güllüzar Sultan / Dehere) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde katıldığı koşuyu, 2.28.10’luk bitiriş derecesi ile pist rekoru kırarak kazandı. Antrenörlüğünü Erhan Dıblen’in üstlendiği 3 yaşındaki doru erkek tay, son startında İngiliz taylarının klasik mücadelelerinden Ankara Koşusu’nu (G1) da zaferle noktalamayı başarmıştı. Taylolo bugün elde ettiği sonuçla, 13. startında 6. galibiyetine imza atmış oldu.

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu (Açık-G1/TR) izlemek için tıklayınız.

Koşuya tempo veren isim Vincitore (Victory Gallop - Elevato / Kaneko) jokeyi Gökhan Kocakaya’yla ikinci sırada yer alırken, Burgas (King David - Thisbe / Yavuzstar) Vedat Abiş’le üçüncü, Zala Bey (Agresivo - Automatic Control / Al's Theatre) Ahmet Çelik’le dördüncü, Altınsima (Kırdemirkır - Queen Of The Storm / Indigo Red) da Mehmet Salih Çelik’le beşinci olarak yarışı tamamladı. Farklar ise 1 Boy - 2 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına Vahit Tanrıverdi’ye kupasını, Ankara Valisi Vasip Şahin takdim etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Ebubekir Gizligider, safkanın antrenörü Erhan Dıblen’e plaketini takdim etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki de kazanan safkanın jokeyi Ayhan Kurşun’a plaketini verdi.

Törene Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge ile Yozgat Milletvekili ve Kulübümüz Asli Üyesi Lütfullah Kayalar da katıldı.

t8x5u6lyniIgn9tbzjhleofj.jpg

lmiI0d8apq7zlkphj1ufra4b.jpg

4grpduhby7jan8sakxwkilde.jpg

emx7rjafhd9ugxhc6Ik184sp.jpg

4esowci3jdjrmo8wcvt2ykfg.jpg

m6v4dizghdqz2ppjqea7ynxb.jpg

uzrkpqmyb6nx4wnsuoixye5a.jpg

dIy8qhgz36n24tv7rinxrcak.jpg

gdmmw9tcjz8gyankrohzr2hv.jpg

cwf4ptnvIhjrbib6xjmgzgtz.jpg

ie2wwvrphcfvlsd3uojxgzIr.jpg

bgtlowunho6sfgIabxyx324s.jpg

hxculnmz2hjkoyoweypvab3f.jpg

e7tolkhyawvux8kb3seqchIm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.