Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlamaları, “100. Yılda Cumhuriyet” Konulu Konferansla Başladı

Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlamaları, “100. Yılda Cumhuriyet” Konulu Konferansla Başladı

Tarihçi Yazar Sinan Meydan,belgelerle ve çarpıcı mesajlarla yaptığı sunumda, Cumhuriyeti ve değerlerinikorumanın önemine değindi.

Sinan Meydan; kurtuluş, kuruluş vedevrimleri adım adım anlattı

Başkan Zeydan Karalar: “Ulu ÖnderimizMustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimizi ne zorluklarla kurduğunu ve eşsizdevrimlerini belge ve fotoğraflarla anlatan sevgili Sinan Meydan'ateşekkürlerimi sunuyorum.”

Adana Büyükşehir Belediyesi,Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarını 22-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriyor.Konserler, kuruluş yılını temsilen saat 19.23’te başlayacak yürüyüşler vekonferanslarla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılı, her zamankindendaha fazla coşkuyla kutlanmaya başladı.

 Tarihçi Yazar Sinan Meydan'ın "100.Yılda Cumhuriyet" konulu konferansı, Adana Büyükşehir Belediyesi TiyatroSalonu’nda verdi. Konferansa ilgi yoğundu.

Katılımcılara hitap eden AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kurtuluş Savaşı'nı, Cumhuriyetegiden yolu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimizi nezorluklarla kurduğunu ve eşsiz devrimlerini belge ve fotoğraflarla anlatan sevgiliSinan Meydan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk vesilah arkadaşlarını saygı ve minnetle yad ediyor, Cumhuriyetimizin 100. yılınıbir kez daha kutluyorum” dedi.

 

BU MİLLET İÇİNDEN HER ZAMANATATÜRK’ÜNÜ ÇIKARIR

Konferansına, Cumhuriyetin TürkMilleti’ne, vatan için canını feda eden şehitlerden miras kaldığını söyleyerekbaşlayan Sinan Meydan, “Bu vatan atalarımızın, şehitlerimizin kanlarıylasulandı. Cumhuriyet; bize vatan bırakmak için canlarıyla, kanlarıyla bedelödeyen atalarımızdan miras kaldı. Mustafa Kemal Atatürk onun için Cumhuriyetinebediyen payidar kalacağını söyledi. Bu millet içinden her zaman Atatürk’ünüçıkarır” diye konuştu.

KURTULUŞ, KURULUŞ VE DEVRİMLERİ ADIMADIM ANLATTI

Adana’nın, Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyetinilk adımlarının atıldığı şehir olduğunu belirten Sinan Meydan, Mustafa KemalAtatürk ve arkadaşlarının, güçlü ülkelere ya da başkalarına değil, sadecemillete güvenerek yola çıktıklarını ve başarılı olduklarını anlattı.  Sinan Meydan, çarpıcı belgelerle desteklediğisunumunda, 1. Dünya Savaşı yıllarından başlayarak, İstanbul’un ve Anadolu’nunişgalini, büyük güçlerin Türklere yaşam alanı bırakmama planını, Mustafa KemalAtatürk’ün Milli Mücadele düşüncesiyle yola çıkışını ve kararlı yürüyüşünü,askeri zafer ve ardından kurulan Cumhuriyetin getirilerini, CumhuriyetDevrimlerini, eğitim, tarım ve sanayideki büyük ilerlemenin hayata nasılgeçirildiğini anlattı.

Sinan Meydan, Laik Cumhuriyetinönemine değindi ve günümüz dünyasında Türkiye’nin, çevresinde onca savaş, kanve gözyaşı varken, bütünlüğünü, ülke barışını korumasının, Cumhuriyetin sağlamatılan temelleri sayesinde olduğunu belirtti. Sinan Meydan, Mustafa KemalAtatürk ve silah arkadaşlarının, milletin desteğiyle kurduğu Cumhuriyeti, kuruluşilkelerine sahip çıkarak korumanın hayati önemde olduğunu bildirdi…

 

sbndj0xmgci38zfparayqv4c.jpg

4mwcgvhbdzarefomtslb9quj.jpg

w063mcq54hqIjopzeinf2aj1.jpg

nhgwelilqn14azft7gIvu8qp.jpg

2yt7hvrdnujqayesxgiv4fmz.jpg

zt6h54epw9kaiy71ozfhx2ev.jpg

zehgfsqlrIas6hwojzd3ibcv.jpg

kIsvmhnxfbb7wdpenhq3szdt.jpg

c4zdv5jnmkqfgav8eyd0uqoz.jpg

54kqIs3dhpywzbeso6hanmyt.jpg

tbu1hmwecjgqfosa0sg9brpi.jpg

keqhl49xfkqyrjjeo6gnptux.jpg

pwy6ybhkclfsl0czgmdoxtme.jpg

m4hiofrI8jquqctnoz9jwpyu.jpg

dhcmzpflkIo36iybsfjnuxks.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.