Cumhuriyetin 100. Yılında Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Tarihi Adana Gezisi…

Cumhuriyetin 100. Yılında Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Tarihi Adana Gezisi…

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sağlık veSosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Göç ve Göçmen Şube Müdürlüğü ve IOM(Uluslararası Göç Örgütü) ile birlikte Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinliklerikapsamında kadınlara ve çocuklara yönelik tarihi Adana gezisi düzenledi. 

Göçmen Koordinasyon veUyum Merkezi ile Adana Büyükşehir Belediyesi önünden servis araçlarıyla alınankadın ve çocukların Bülent Ecevit Müzesi’ne ulaşımı sağlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan Bülent Ecevit Müzesi’ni rehbereşliğinde gezen kadın ve çocuklar; AdanaSinema Müzesi, Tepebağ Arkeolojik Kazı Alanı’nı da ziyaret etti.

Tarihi KazancılarÇarşısı’nda yemek yiyen kadın ve çocuklar, Büyük Saat, Ulu Cami, RamazanoğluMedresesi, Tarihi Adana Çarşısı, Ziya Paşa'nın Mezarı, Çarşı ve IrmakHamamları, Şıh Cemil NardalıKonağı’nı da gezdi.

Kadın ve AileHizmetleri Daire Başkanlığı’nca, kadınların belediyenin kültür hizmetlerinden yararlanabilmesi (müze, sinema vetiyatro gibi), tarihi ve kültürel varlıklara kadınların erişiminin sağlanmasıadına yürütülecek çalışmalarının yanı sıra; Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğüve IOM iş birliğinde dezavantajlı yerel ve göçmen gruplara yönelik düzenlenensosyal uyumun desteklenmesi çalışmalarına devam edilecek.

 

 

apxovzywe4xrvkdpyegtunbc.jpg

kwe8qff3xsivk6ympzlu95nt.jpg

krrk3ulbxyhw2da6g7fzmp1v.jpg

mlgqfa4cowsuhbIqahpuxt5j.jpg

cxkmrfy1qi9ctetboh6hmezq.jpg

dtlehdbowa1g0p5jbtp9vIey.jpg

ufesouvpxgxc738t0ob5raqk.jpg

ysk1wgadved9jmqawi7uts85.jpg

z2Igxpko5vtw37g41h6cejeb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.