CUMHURİYETİN 99. YIL COŞKUSU ATAŞEHİR’DE ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE BAŞLADI

CUMHURİYETİN 99. YIL COŞKUSU ATAŞEHİR’DE ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE BAŞLADI

Ataşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlamaları düzenlenen resmi törenlerle başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı İkmal Albay Volkan Aydın ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.

Çelenk sunma töreninin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve yaşamını yitiren şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Resmi törenin ardından siyasi partiler ve STK’lar da Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Bayramı törenine; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Kudret Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi partilerin Ataşehir İlçe Başkanları ve üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu üyeleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve Ataşehirli yurttaşlar katıldı.

29 Ekim Kabul Töreni

Kutlamalar İlçe Kaymakamlığı tarafından Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde 29 Ekim Cumartesi günü saat 09.45’de tebriklerin kabulü ile devam edecek. Ardından saat 10.30’da Ataşehir Bulvarı'nda yapılacak geçit töreni ve okulların çeşitli etkinlikleriyle resmi kutlamalar son bulacak.

29 Ekim Fener Alayı ve Haluk Levent Konseri Yapılacak

Ataşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümünü Fener Alayı,  sevilen müzik grubu Kurtalan Ekspres ve Haluk Levent konseriyle kutlayacak. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak için İstanbulları Bayramımızı coşkuyla kutlamaya davet ediyorum” dedi.

Ataşehirliler ve Cumhuriyet sevdalılarının yoğun ilgi göstereceği Fener Alayı yürüyüşü her zaman olduğu gibi yine Doğu Ataşehir Migros önünde saat 19.30’da başlayacak. Binlerce yurttaş ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle Cumhuriyet Tırı’ndan yükselen coşku dolu şarkılara eşlik ederek AKOM önüne yürüyecek. 

Yürüyüşün ardından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yurttaşları selamlayarak bir konuşma gerçekleştirecek. Bayrama özel hazırlanan kutlamalarda Atatürk'ün sesinden ve görüntüsünden oluşan slayt gösterileri de olacak.

Gecenin finalinde ise Haluk Levent 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümüne özel yurttaşlarla buluşacak ve birbirinden güzel şarkılarını Ataşehir’de seslendirerek Bayram coşkusunu zirveye taşıyacak.

 

Program:

*Resmi Geçit Töreni: 29 Ekim Cumartesi Saat: 10.30 Yer: Ataşehir Bulvarı

*Fener Alayı: Saat: 19.30 Yer: Doğu Ataşehir Migros önü

*Kurtalan Ekspress ve Haluk Levent Konseri: Yer: AKOM önü

 

tmgvyahjIxdnnu6xrz2ogems.jpg

tgflk9q6nc1ylbd2wupa3w5s.jpg

fkl89ad0cyavtspf2qvmejj6.jpg

x2rq4legsymr6sbkvipd3ntj.jpg

htcw6var0283pydbjrleunkm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.