DANIŞTAY’IN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARI KADIKÖY’DE PROTESTO EDİLDİ

DANIŞTAY’IN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARI KADIKÖY’DE PROTESTO EDİLDİ

“İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” kampanya grubu, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iptali için açılan davanın Danıştay tarafından reddedilmesini Kadıköy İskelesi’nde protesto etti.

“İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” kampanya grubu, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iptali için açılan davanın Danıştay tarafından reddedilmesini Kadıköy İskelesi’nde protesto etti. Kadınlar adına konuşan Rüya Kurtuluş, “Bu kararları verenler, bu ülkedeki her kadın cinayetinin, maruz kaldığımız her erkek şiddetinin doğrudan failleridir” dedi.

Danıştay 10. Daire, Türkiye’nin; İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı imzasıyla çekilmesi kararının iptali istemiyle açılan davayı salı günü reddetti. Kararın gerekçesinde, “TBMM, sözleşmenin onaylanmasını uygun bulurken, feshedilebilmesi hususunda Cumhurbaşkanına sözleşmeyi feshetme yetkisini de verdiğinde tereddüt bulunmamaktadır” denildi. Kadına ve aile içi şiddeti önlemeye yönelik 6284 sayılı Kanun’un düzenlendiği ve hayata geçirildiği belirtilen karar, ikiye karşı üç oyla alındı.

Kararı protesto etmek için İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu’nun çağrısıyla Kadıköy’deki Eminönü İskelesi önünde bugün eylem yapıldı. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün de katıldığı eylemde, “Susma, haykır. Eşcinseller, translar vardır”, “Kadınlar sokağa, özgürleşmeye”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Boşanmayı değil, cinayeti engelle” ve “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa” sloganları atan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi biziz” yazılı dövizler taşıdı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.