Dans Etmek İçin 1 gün Yeter mi?

Dans Etmek İçin 1 gün Yeter mi?

’29 Nisan Dünya Dans Günü‘’ Avcılar BelediyesiBarış Manço Kültür Merkezi’nde, Avcılar halkının yoğun katılım gösterdiği bir programla kutlandı. Programa, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’de katıldı.

Avcılar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte,Avcılar Belediyesi bünyesinde eğitimlerine devam eden 80 kişilik dans topluluğu sahne aldı ve 10’dan fazla dans gösterisi gerçekleştirdi. Programda, ülkemizin çeşitli yörelerine ait halk oyunlarının yanı sıra Dünya’danmodern ve Latin dans türlerinin de yer aldığı dans gösterileri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlik izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Gösteri sonunda dans topluluğuyla birlikte sahneye çıkarak Avcılar halkını selamlayan Başkan Hançerli; ‘’Öncelikle hepinizin Dünya Dans Gününü kutluyorum. Belediyemiz bünyesinde eğitimlerine devam eden dans topluluğumuzun gösterisini büyük bir keyif ile izledim. Buradan bakınca siz kıymetli Avcılar halkının da bu gösteriyi beğendiğini, bu gösteriden büyük bir keyif aldığını görüyorum. Dans etmek için 1 gün yeter mi peki? Elbette yetmez. 365 gün dans edin, hep birlikte dans edelim. Bu topluluğun daha da büyümesi için, çok daha büyük gösterilere imza atması içinçalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

UNESCO ve Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından kabul edilen 29 Nisan ‘’Dünya Dans Günü’’ ilk kez 1982 yılında kutlanmıştır.

h2g0cu4po8kbcaa7rwl1lojq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.