“Dayatan değil danışan” belediyecilik

“Dayatan değil danışan” belediyecilik

Maltepe Feyzullah Mahallesi sınırlarındaki Barış Manço Parkı’nda, Maltepe Belediyesi ve iştiraki Mataş A.Ş. tarafından yapımı planlanan büfe ve tuvalet projesi, mahalleli ve Maltepelilerin talebi doğrultusunda iptal edildi. Projenin iptal kararı, Maltepe Belediye Meclisi Eylül Ayı oturumunda duyuruldu.

Feyzullah Mahallesi Dilekli Sokak’ta yaklaşık 3 bin metrekarelik Barış Manço Parkı’nda bölge halkı ve mahalle sakinlerinin ihtiyacını karşılamak üzere, umumi tuvalet ve büfe yapımına karar verilmişti. Büfe ve tuvalet için 3 bin metrekarelik parka, yasal mevzuata uygun toplamda 15 metrekare betonarme bir yapı inşa edilmesi planlanmıştı. Planlama aşamasındaki proje, mahalleli ve Maltepelilerin talebi üzerine yeniden değerlendirmeye alınmıştı. 

Maltepe halkının taleplerine kayıtsız kalmayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Barış Manço Parkı’nda yapılması planlanan büfe ve tuvalet projesinin iptal edilmesine karar verdi. Karar Maltepe Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında açıklandı. Böylece parktaki yeşil alan ve mevcut düzenin aynı şekilde korunması kararlaştırıldı. Barış Manço Parkı’nda herhangi bir düzenleme ve yapı faaliyetine gidilmeyeceği duyuruldu. (06.09.2022)

Tarih : 06.09.2022 Haber Fotoğrafları

xx4rrjnzdms8ag157clcymbs.jpg

otma3lu6ukjjwwhfcpercldv.jpg

bksu3mlxjeeiyacw4zrb9gvy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.