DEM PARTİ’DEN İSTANBUL’DA “KAYYUM” PROTESTOSU

DEM PARTİ’DEN İSTANBUL’DA “KAYYUM” PROTESTOSU

DEM Parti, Hakkari Belediyesi'ne Kayyum Atanmasını Protesto Etti

DEM Parti İstanbul İl Örgütü, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasını Kadıköy İskelesi önünde düzenlediği eylemle protesto etti. "Belediyeler bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz" yazılı pankart taşıyan DEM partililer, "Kayyum defol, irademe dokunma" sloganları attı.

Eyleme destek için katılan siyasi parti temsilcilerinin konuşmalarının ardından, DEM Parti İstanbul İl Yönetimi üyesi İlhami Çelik hazırlanan ortak açıklamayı okudu. Açıklamada, AKP-MHP iktidarının Kürt halkının iradesini hiçe saydığı ve Hakkari Belediyesi'ne yapılan kayyum atamasının halkın iradesine bir gasp olduğu vurgulandı. Çelik, "Hiçbir irade, halkın iradesinin üzerinde değildir. Demokrasi diyorsak demokrasi kurallarına herkes uyacak. Sömürge valilerine ve faşist rejime geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, muhalefet partilerine ve demokrasiden yana olan herkese çağrıda bulunularak, Hakkari Belediyesi’nin gasbedilmesine karşı tavır alınması gerektiği belirtildi. "Kürdistan’da başlayan halk düşmanlığının adım adım bütün ülkeye yayıldığını son 6 yılda bütün Türkiye gördü. Ülkemizin ve halkımızın üzerine bir kez daha bir karabasanın çökmesine asla izin vermeyeceğiz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.